Normal

Anmeldte ni for fyllekjøring på Gatebil

De fleste av dem inne på festivalområdet på Rudskogen, opplyser fungerende lensmann i Rakkestad.

Politiførstebetjent Niels Lund

Fungerende lensmann Niels Lund syns det virker som om noen tror at trafikkregler ikke gjelder innenfor et festivalområde.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Fungerende lensmann i Rakkestad, Niels Lund, sier mye alkohol og stor tilgang på motoriserte kjøretøy lett kan være en dårlig kombinasjon.

– Det er to ting som ikke går i hop, ja.

Arrangør for Gatebil, Henrik Julius Frisak, er fornøyd med helga

Gatebil-sjef Henrik Julius Frisak er fornøyd med helga, og også med at politiet fanger opp promillekjøring inne på festivalområdet.

Foto: Privat

– Det er kanskje også grunnen til at noen drister seg til å kjøre inne på campen, at de tror det liksom er greit. Men det slår vi ned på, og de får ikke mildere straffer enn de som pågripes på veien, påpeker Lund.

Ellers er politiet godt fornøyd med Gatebil, som samlet 45.000 entusiaster på Rudskogen i helgen.

- Det har vært noen saker. Men de aller, aller fleste har holdt seg i skinnet, sa fungerende distriktsleder Rune Kaspersen i UP til NRK i helga.

Arrangøren av Gatebil på Rudskogen, Henrik Julius Frisak, er glad for politiets innsats.

– Noen vil det alltid være som gjør dumme ting, det ser vi jo rent statistisk sett. Slike tilfeller skjer her også, men vi er heldige og har et apparat som greier å fange dette opp, sier Frisak.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingen personskader i brann

  Ingen personer skal være alvorlig skadd i brannen i et rekkehus i Råde. Rekkehuset inneholder fire leiligheter. Naboer kan ha fått i seg røyk og de blir undersøkt. Brannvesenet har kontroll på brannen og det er ikke fare for spredning.

  Brann i rekkehus
  Foto: Lotte Olsen / NRK
 • Brann i leilighet i Råde

  Brannvesenet har fått melding om brann i et rekkehus på Karlshus i Råde. Det skal være spredningsfare, ifølge brannvesenet.

  Brann i bolig
  Foto: Lotte Olsen / NRK