NRK Meny
Normal

Anmelder mudring og dumping til politiet

Fylkesmannen i Østfold anmelder en grunneier og et entreprenørfirma til politiet for mudring og dumping av bunnmasse utenom lovlig tidsrom. – En overreaksjon fra fylkesmannen, mener de anmeldte.

Laster kart, vennligst vent...

Et mudringsarbeid utenfor en brygge på Ullerøy i Skjeberg har endt med politianmeldelse fra fylkesmannens miljøvernavdeling fordi deler av jobben ble gjort en uke for seint.

– Vi mener de har brutt tillatelsen på en veldig grov måte ved at de helt klart visste at de ikke hadde lov til å mudre etter 15. mai og likevel gjorde det, sier Karsten Butenschøn konstituert miljøverndirektør hos fylkesmannen i Østfold.

Forbudt på sommeren

Grunneieren Øyvind Jensen søkte og fikk i april tillatelse til å mudre en kanal inn til brygga så det ble mulig å legge til med båt. Firmaet Arne Rød & Co stod for jobben og startet arbeidene i uke 20.

Mudringstillatelsen er gyldig fram til mai neste år, men det er ikke tillatt å mudre i tidsrommet 15. mai til 15. september av hensyn til friluftsinteressene.

– Da vannet klarnet så vi at det stod litt igjen som vi skulle tatt, men det var den 13. mai og vi ville ikke ta det i langhelgen før 17. mai, sier Øistein Rød eier av firmaet Arne Rød & co. som er anmeldt.

Sett av hytteeier

21. mai ble det siste gravd opp fra bunnen og kjørt i lekter ut til dumpeområdet ved Haslau. En hytteeier så lekteren med slam og varslet fylkesmannen.

Miljøvernavdelingen undersøkte saken og både Rød og Jensen bekreftet at et lass var dumpet etter fristen.

– Vi utsatte arbeidene for å ta det når det ikke var folk hyttene som kunne bli sjenert av arbeidene. Og det var bare et lass, sier Rød.

– Latterlig bruk av ressurser

– Politianmeldelse er en streng reaksjon og dette er et lite lass. Samtidig så er det viktig å huske at det er mange som ønsker å mudre og da er det viktig å ha noen klare grenser for den aktiviteten som er mulig å håndheve, sier Butenschøn.

Bryggeeieren, Øyvind Jensen, synes derimot at dette er en latterlig bruk av ressurser fra miljøvernavdelingens side. Det er mudret i området to ganger tidligere og han sier det aldri har vært noe problem å få tillatelse fra miljøvernavdelingen om litt av arbeidene gikk ut over fristen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste nyhetssending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Stanset etter vinglete kjøring

    En bilfører fremstilles for utvidet prøve etter å ha blitt stanset av politiet etter vinglete kjøring i Fredrikstad. Bilføreren anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort. Bileier, som satt ved siden av, anmeldes for å ha overlatt bilen til en som ikke fylte vilkårene, skriver politiet på Twitter.