NRK Meny
Normal

– Fikk bare med meg blå himmel og skog

Andreas Mikkelsen måtte bryte etter å ha smadret bilen på grusveiene i Rally Finland fredag.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene kom uskadd fra ulykken fredag. Men bilen fikk store skader.

Foto: @World FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen kan være ferdig i Rally Finland etter at han kjørte ut på den femte fartsprøven av rallyet fredag.

Foto: @World FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015

Det ble en tøff dag for 26 år gamle Andreas Mikkelsen i de finske skogene i Rally Finland i dag. Nordmannen kjørte ut på den femte fartsprøven og smadret bilen.

– Jeg forsøkte å kontrollere og slapp gassen i en venstresving, hvor jeg normalt kan holde full gass når forholdene er bra. Dessverre var det ikke nok bare å slippe gassen. Vi mistet festet, og dro av og begynte å rulle inn mot skogen. Selv om dette er utrolig kjedelig, så er det en del av gamet i rally, sier rallyføreren i en pressemelding.

Fører og kartleser uskadd

Det har vært flere ulykker i Rally Finland så langt. I tillegg til Mikkelsen har også Hayden Paddon fra New Zealand og belgiske Thierry Neuville fått store skader på bilene sine etter krasjer.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen kan bare vente mens mekanikerne til Volkswagen undersøker bilen hans for skader.

Foto: @World FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 / @World

Elfyn Evans, Pontus Tidemand og norske Eyvind Brynhildsen har også skadet bilene sine, men de kan alle kjøre videre.

Mikkelsen, som ligger på andreplass sammenlagt i VM, viste tidlig at han hadde til hensikt å slåss om en pallplass også i Finland. Før utforkjøringen fredag lå 26-åringen på 6. plass – 35,9 sekunder bak regjerende verdensmester Sébastien Ogier.

Etter ni fartsprøver leder Mikkelsens finske teamkollega Jari-Matti Latvala løpet på hjemmebane.

Selv om bilen fikk seg en kraftig smell i utforkjøringen, kom både Mikkelsen og kartleser Ola Fløene fra det hele uten skader.

– Jeg hørte bare noen kraftige smeller, og fikk bare med meg blå himmel og skog. Alt gikk så fort, før bilen stoppet i skogen. Det gjorde egentlig ikke så vondt, men det er verre med bilen. Den er ganske kvestet, sier Mikkelsen.

Laster Twitter-innhold

Østberg med i teten

Nå kjemper Volkswagen er tøff kamp for å få reparere bilen slik at Mikkelsen kan være tilbake i løpet lørdag.

Fredag ettermiddag var det imidlertid fremdeles usikkert om han kan fortsette rallyet. Men selv om bilen skulle la seg reparere er VM-toeren uansett ute av tetkampen i Finland.

Det er imidlertid Mads Østberg, som foreløpig ligger på en 4. plass.

– Det har vært en god dag med fine prøver. Jeg er fornøyd med hvordan det går. Vi prøver å fortsette på samme måte i morgen, skriver Østberg på sin Facebook-side.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter kan gi problemer

    Når innbyggerne i Vestby i mai overføres til Sykehuset Østfold, kan det gi økt antall pasienter på korridor og en opphopning av pasienter i akuttmottak. Det kommer fram i sykehusets risikovurdering for mottak av Vestbypasienter.

    Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
    Foto: Sykehuset Østfold
  • Tiltalt for drapsforsøk

    En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å drepe en annen mann med kniv eller øks i Sarpsborg i mai 2016, skriver VG. Ifølge tiltalen ble han overmannet av andre personer før han kunne gjennomføre drapet.