NRK Meny
Normal

KS anbefaler regler om pengebruk

– Det er en fordel om kommunene har skriftlige retningslinjer for hva det er greit å bruke penger på ved arrangementer for de ansatte.

Hotell Refsnes Gods i Moss

Hotell Refsnes Gods er blant stedene ledergruppa i teknisk drift har hatt sine samlinger.

Foto: KURT JOHANSEN / SCANPIX

Det mener Ole Haabeth, leder for KS i Østfold. I går kom det frem at ledergruppen i teknisk drift i Fredrikstad har brukt rundt 30.000 kroner på alkohol og underholdning til sine ledersamlinger det siste halvannet året.

Haabeth syns det er uheldig at kommunen ikke har klare retningslinjer for denne typen bruk av penger:

Fylkesordfører Ole Haabeth

KS-leder i Østfold, Ole Haabeth, synes det er greit at kommunene har skriftlige retningslinjer for bevertning for ansatte.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

– Det er alltid en styrke å ha ha nedfelt ting skriftlig, sånn at alle forholder seg til det samme. For det første er man da sikret at hele kommunen opptrer likt, og så er man sikret politisk at pengene brukes på en måte som man ønsker at de skal brukes, sier Haabeth i en kommentar.

– Ikke veldig heldig

Fredrikstad kommune har vedtatt harde kutt som følge av en presset økonomisk situasjon. Innad i kommunen har det blitt gitt signaler om å utvise måtehold, og ordfører Jon-Ivar Nygård sa i går at pengebruken til ledergruppa i teknisk drift ikke er noe godt eksempel på dette.

Det er Haabeth enig i.

– Nå kjenner ikke jeg saken i detalj, men sånn som det er fremstilt i media synes jeg nok at dette er ikke veldig heldig, sier han.

Konstituert rådmann i Fredrikstad, Ole Petter Finess, forteller at han vil ta opp retningslinjer for kommunal bevertning i et møte i ledergruppa i dag.

Ikke pekefinger fra Haabeth

Haabeth mener også andre kommuner bør vurdere slike retningslinjer.

– Så kan det også være sånn at det går ut klare beskjeder fra rådmannen om hvordan man skal forholde seg. Det er jo også bra. Men har man det skriftlig, vet alle at det er dette man skal forholde seg til, sier Haabeth.

– Men du vil ikke gå ut med en klar pekefinger overfor kommunene?

– Nei det må være opp til hver enkelt kommune å avgjøre hvordan en vil håndtere dette, sier KS-lederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten lappen

    Føreren av bilen som havnet utenfor veien ved rundkjøringen i Lekevollkrysset i Sarpsborg har ikke førerkort, melder politiet. Sjåføren blir anmeldt for dette. Ingen ble skadet i utforkjøringen.

  • Bil av veien i Sarpsborg

    Politiet har fått melding om en bil som har kjørt ut i rundkjøringen ved Quality Hotell i Lekevollkrysset i Sarpsborg. En voksen og to barn var involvert, men politiet melder at alle er ute av bilen og ingen skal være skadet.