NRK Meny
Normal

Anbefaler arbeidsrettssak

Oppsigelsen av redaktør i Halden Arbeiderblad, Frode Rekve, bør ende i rettssystemet, mener redaktørforeningen.

Frode Rekve

Redaktør i Halden Arbeiderblad, Frode Rekve.

Foto: Christian Nygaard Monsen / NRK

Se video:

Video nsps_upload_2009_4_27_21_2_4_4088.jpg

Rekve fikk beskjed mandag ettermiddag Rekve fikk beskjed mandag ettermiddag om at han og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad må gå etter et styrevedtak seks mot tre.

- Da må domstolen avgjøre om dette er en saklig oppsigelse. I så fall er det styret som må fremlegge dokumentasjon. Har de ikke den, vil de egentlige grunnene komme for en dag, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening til NRK Østfold.

- Lytter til rådgiver

Rekve utelukker ikke at det kan bli utfallet av mandagens oppsigelsesvedtak.

- Det vil drøftingene og grunnlaget for oppsigelsene vise. Jeg vet ikke det ennå. Jeg må lytte til min juridiske rådgiver.

- Ikke økonomiansvar

- Jeg erkjenner at jeg er en av to toppledere i bedriften. Sånn sett har jeg et delansvar for hele avisens virksomhet. Men i min ansettelseskontrakt står det ingenting om noe ansvar for Halden Arbeiderblads økonomi, sier Rekve til NRK.

- Økonomien er hardt rammet, men det er også de fleste andre aviser, store og små, her i landet. Dette er vel første gang etter at finanskrisen og den derpåfølgende annonsesvikten slo innover norsk presse at en redaktør blir sagt opp, mener Halden Arbeiderblads redaktør.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.