Analysesjefen forventer tøff motstand mot Russland

Wenche Halvorsen Stensrud er dama som hjelper håndballjentene til å vite mest mulig om motstanderne. Hun tror de vil møte tøff motstand når de i natt spiller mot Russland.

Wenche Halvorsen Stensrud

Analysesjef Wenche Halvorsen Stensrud sier at Russland er kanskje det beste laget på papiret.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Stensrud er analysesjef på damelandslaget i håndball og studerer motstanderne med argusøyne, slik at Norge vet mest mulig om både svakheter og styrker hos motstanderne.

– Alle detaljer teller når vi forbereder oss til en kamp. Vi er en brikke i spillet, vi hadde ikke vært her hvis vi ikke var viktige nok, sier hun.

God stemning i laget

Fredrikstad-damen har selv spilt 91 landskamper og scoret 211 mål for Norge. Hun var aldri med i OL, men er nå en viktig bidragsyter for laget som kjemper i OL i Rio.

Hun sier det er god stemning blant håndballjentene før nattens kamp.

– Jeg har ikke snakket med dem i dag, men i går var stemningen veldig bra. De gleder seg til å spille og er spente på hvor gode Russland egentlig er. Men jentene liker å spille viktige kamper. Da har de en helt egen egenskap til å ta frem alt de har av ferdigheter, sier hun.

Forventer høy fart

Analysesjefen tror det blir en helt annen kamp enn det vi så mot Sverige, da Norge utklasset søta bror.

– Absolutt. Russland har et veldig godt lag. På papiret er det kanskje det beste laget. De har mange spillere som de roterer rundt på. Alle spillerne spiller på et høyt nivå, sier hun.

Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde og resten av jentene jubler etter seier mot Sverige.

FEIRING: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde og resten av jentene jubler etter seier over Sverige.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Men hun er ikke i tvil om at Norge kan slå dem også.

– Vi har funnet ut litt om svakhetene deres. Det skal vi utnytte og demme opp for det de er gode til. Vi må løpe mye med dem i seksti minutter, og det har vi kapasitet til å klare, sier hun.

– Russland slipper inn mange mål

Men hva er svakhetene til Russland da?

– De slipper inn mye mål. De har gode målvakter, men jeg synes forsvaret deres innimellom svikter litt. Så lenge de løper mye er de også sårbare i kontring selv. Så jeg tror det blir en kamp med stor fart og mye mål på kontring, sier hun.

Nederland møter Frankrike i semifinalen. Stensrud vil ikke si noe om hvem de håper på å møte i en eventuell finale.

– Nei, vi har ikke begynt å tenke på det i det hele tatt. Nå har vi i analyseteamet forberedt på all den motstand vi skal møte i den neste kampen. Det er gode lag alle de fire lagene som er igjen, så det spiller egentlig ingen rolle. Vi må slå alle sammen hvis vi skal bli mestere. Men det er kampen i dag som teller mest nå, og det er den vi har konsentrert oss om, sier hun.

Semifinalen mellom Norge og Russland går fra klokken 01.30 i natt og blir sendt på NRK P1 og på NRK Sport på DAB.