Amund kommenterer 50 kamper på La Manga

LA MANGA (NRK): Fra en liten brakke på forblåste La Manga i Spania, kommenterer Amund Isaksen Lutnæs fra Moss 50 fotballkamper på to måneder.

LA MANGA (NRK): Fra en liten brakke på forblåste La Manga i Spania, kommenterer Amund Isaksen Lutnæs fra Moss 50 fotballkamper på to måneder.

Amund Isaksen Lutnæs bruker lang tid på å sette seg inn i både skaderapporter og nye spillere før kamp.

– Mitt forhold til KFUM, er som en breddeklubb i Norway Cup. Jørgen Hammer er det sikkert mange som kjenner igjen fra Stabæk. Nikolai Aarø…. Aldri hørt om.

28 år gamle Amund Isaksen Lutnæs sitter i pressesenteret på La Manga og forbereder seg til treningskampen mellom KFUM og Kristiansund.

En av 50 treningskamper mossingen, som til daglig bor i Kristiansand, skal kommentere i løpet av to måneder på den spanske sørøst-kysten.

– Kampene her nede er ikke veldig fotballvennlige, det er ikke akkurat superunderholdning. Men det er en fin mulighet til å snakke om veldig mye annet, historien til klubbene, eller andre ting man ikke får tid til når det er viktige kamper. Her er det ikke så farlig, taper man 0-1 på overtid, så er ikke det to poeng i dass.

Amund Isaksen Lutnæs

Amund Isaksen Lutnæs kommenterer opp mot 50 treningskamper mellom norske lag, på spansk jord, fra januar til mars.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Bruker all fritid på jobb

Hver vinter reiser norske fotballag fra det øverste og nest øverste nivået til treningsleir på La Manga. Alt sendes på TV – og Amund har flyttet til Spania, utelukkende for å kommentere kampene.

– I hverdagen, så gir fotball deg et slags bølgeliv. Et liv som går litt opp og ned. Det er veldig morsomt å komme hjem fra kamp når det har vært noe å snakke om, når det har skjedd noen store greier, forteller han.

Under oppholdet i Spania bor Amund i en leilighet i området Islas Menores, fem minutters kjøretid unna fotballanlegget.

– Her får jeg mye alenetid. Det er egentlig det aller beste, for stort sett alt jeg har av fritid går med til å forberede meg til nye kamper som kommer, sier han.

La Manga

I denne brakka ved siden av stadion på La Manga, sitter Amund Isaksen Lutnæs og kommenterer kampene, som går rett utenfor.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ingen sommerferie

For det blir nødvendigvis en god del arbeid, også utenfor arbeidstid, når man skal sette seg inn i troppene til flesteparten av de 32 klubbene i de to øverste divisjonene for herrer.

I tillegg kommer lagene fra Toppserien for kvinner og flere U-landslag.

– Jeg sitter stort sett i sofaen og ringer rundt for å spørre om skaderapporter, nye spillere og hvem som er borte. Det er stort sett det tiden her nede går til.

Tor Erik Torske scorer mot KFUM

Kampen mellom KFUM og Kristiansund endte til slutt 1-1. Her er det Tor Erik Torske som setter inn utlikningen bak KFUM-keeper Lars Hirschfeld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De som måtte tro at to måneder på La Manga er som en sommerferie, tar kraftig feil.

– Det er palmer og alt mulig her, og på bilder kan det se veldig flott og varmt ut. Men når du først er her, så må du ha jakke og skjerf. Det er kaldt her, altså.

Det gjenstår kun en drøy uke av Amunds opphold på La Manga for denne gang. Snart skal han hjem til Kristiansand for å jobbe.

– Første arbeidsdag er 3. april, Jerv mot Ranheim. Da er vi i gang.