NRK Meny
Normal

Bekreftet: Askar kommer hjem til Østfold

Sarpsborg 08 bekrefter det som har vært spekulert i de siste dagene. Amin Askar har signert for klubben.

Amin Askar

Amin Askar går på et sesonglangt lån til Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 er fornøyd med å få på plass Askar og Westberg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

29-åringen har skrevet under på en låneavtale som varer ut sesongen, og han kommer hjem til Østfold etter tre år i Bergen.

Ifølge Norges Fotballforbund har den offensive midtbanespilleren scoret 23 mål på 92 kamper for bergensklubben.

– Amin Askar er veldig anvendelig. Han kan spille i nesten alle posisjoner på banen. Askar har også veldig bra fart, og er en meget habil Tippeliga-spiller som vi er veldig fornøyd med å ha i troppen, sier sportssjef Thomas Berntsen i en pressemelding.

Slitt med sykdom

Den tidligere Moss- og Fredrikstad-spilleren gjennomgikk en medisinsk test hos Sarpsborg 08 denne helgen.

Askar slet med sykdom og skader i lange perioder av forrige sesong, men han har hatt en god oppkjøring til årets sesong. Det fortalte han selv, da NRK møtte ham på La Manga i februar.

Det har versert rykter om overgangen i flere dager, men ingen av de involverte partene har villet bekrefte noe som helst før i dag.

Askar har kontrakt med Brann til 2017 og kommer til å returnere til klubben når låneavtalen med sarpingene utløper.

Ny keeper

Quentin Westberg

Den fransk-amerikanske keeperen Quentin Westberg har signert en ettårs-kontrakt med Sarpsborg 08.

Foto: Evian

Samtidig bekrefter Sarpsborg 08 at de har signert en kontrakt med keeperen Quentin Westberg. Den 185 centimeter høye sisteskansen er født i Frankrike, men har amerikansk pass.

Westberg har signert en avtale med sarpingene som varer ut 2015-sesongen.

– Vi har signert en bra keeper, som har overbevist både på og utenfor banen. Westberg har et meget høyt nivå på sin igangsetting, er også også god en mot en og i feltet. Han visste også under treningskampen mot IFK Gøteborg at han har bra kommunikasjon med forsvaret også, forteller Berntsen til sarpsborg08.no

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.