NRK Meny
Normal

Bekreftet: Askar kommer hjem til Østfold

Sarpsborg 08 bekrefter det som har vært spekulert i de siste dagene. Amin Askar har signert for klubben.

Amin Askar

Amin Askar går på et sesonglangt lån til Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 er fornøyd med å få på plass Askar og Westberg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

29-åringen har skrevet under på en låneavtale som varer ut sesongen, og han kommer hjem til Østfold etter tre år i Bergen.

Ifølge Norges Fotballforbund har den offensive midtbanespilleren scoret 23 mål på 92 kamper for bergensklubben.

– Amin Askar er veldig anvendelig. Han kan spille i nesten alle posisjoner på banen. Askar har også veldig bra fart, og er en meget habil Tippeliga-spiller som vi er veldig fornøyd med å ha i troppen, sier sportssjef Thomas Berntsen i en pressemelding.

Slitt med sykdom

Den tidligere Moss- og Fredrikstad-spilleren gjennomgikk en medisinsk test hos Sarpsborg 08 denne helgen.

Askar slet med sykdom og skader i lange perioder av forrige sesong, men han har hatt en god oppkjøring til årets sesong. Det fortalte han selv, da NRK møtte ham på La Manga i februar.

Det har versert rykter om overgangen i flere dager, men ingen av de involverte partene har villet bekrefte noe som helst før i dag.

Askar har kontrakt med Brann til 2017 og kommer til å returnere til klubben når låneavtalen med sarpingene utløper.

Ny keeper

Quentin Westberg

Den fransk-amerikanske keeperen Quentin Westberg har signert en ettårs-kontrakt med Sarpsborg 08.

Foto: Evian

Samtidig bekrefter Sarpsborg 08 at de har signert en kontrakt med keeperen Quentin Westberg. Den 185 centimeter høye sisteskansen er født i Frankrike, men har amerikansk pass.

Westberg har signert en avtale med sarpingene som varer ut 2015-sesongen.

– Vi har signert en bra keeper, som har overbevist både på og utenfor banen. Westberg har et meget høyt nivå på sin igangsetting, er også også god en mot en og i feltet. Han visste også under treningskampen mot IFK Gøteborg at han har bra kommunikasjon med forsvaret også, forteller Berntsen til sarpsborg08.no

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 9,5 milliarder til dobbeltspor

    Stortinget vedtok i går å starte opp arbeidet med dobbeltspor-prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad neste år. Kostnadsrammen er 9,5 milliarder kroner. Prosjektsjef Jarle Rasmussen i Bane NOR sier planen om å ferdigstille ny stasjon og nytt dobbeltspor i 2024 står fast. Utbyggingen vil bety hyppigere avganger og kortere reisetid fra Moss og Rygge.

  • Redusert straff for narkosmugling

    Borgarting lagmannsrett har redusert straffen fra seks til fem og et halvt års fengsel for en 42 år gammel mossing som er dømt for smugling av 114 kilo hasj og 6 kilo marihuana over Svinesund i mai i fjor. En mann som var dømt til fengsel i fem år og tre måneder for å ha kjørt følgebilen har fått redusert fengselsstraffen til i tre år.