NRK Meny
Normal

36 kilo amfetamin, 15 kilo hasj, og 1.2 kilo kokain

Alt beslaglagt av tollerne på Svinesund i julestria.

Utbrett pakker

Ett av de mange, store beslagene, dokumentert av Tollvesenet på Svinesund.

Foto: Tollvesenet / NRK

Tolvesenet på Svinesund har hatt en travel førjulstid. Innimellom alt flesket og fyrverkeriet, har det blitt tatt beslag i store mengder tunge narkotiske stoffer.

Samtlige i varetekt

Opplysningene om beslagene har vært holdt tilbake til nå, på grunn av etterforskningen til Haldenpolitiets grensekrimgruppe. De sju personene innblandet i sakene sitter alle i varetekt. Etterforskningen er for det meste avsluttet, men politiet venter på analyser og fingeravtrykksprøver i enkelte av sakene, opplsyer politiadvokat Dag Borge Svendsen i grensekrimgruppa i Halden.

Tollvesenet liste er omfattende:

 • 24/10: Litauiskregistrert personbil. En mann, født i. 1986, fra Litauen. Smuglergodset funnet etter hundesøk og scanning. 11 pakker med tilsammen 8.5 kilo amfetamin. En av airbagene var fjernet, og dopet festet i dashbordet i stedet.
 • 7/11: Danskregistrert personbil. Mann født 1986, fra Danmark. Smuglergodset avslørt etter scanning, og manuell kontroll i etterkant. Sju pakker, med til sammen 7.5 kilo amfetamin. Også innmontert i dashbordet.
 • 4/12: Säffle-bussen. Mann, født 1977, fra Nigeria. Svelget 70 pakker kokain, ca 1.2 kilo. - Den farligste måten man kan smugle narkotika på, sier tollsjef Wenche Fredriksen.
  Kokainampuller svelget
  Foto: Tollvesenet
 • 7/12: Rutebuss fra Polen, mann født 1951, fra Polen. Kroppsvisitasjon ga funn av to pakker med til sammen 1.035 gram amfetamin teipet til kroppen.
 • 12/12: Norskregistrert varebil. Mann, født 1981, fra Norge. 15.7 kilo hasj i esker i bilen beslaglagt etter rutinekontroll på Svinesund.
 • 13/12: Engelskregistrert bil. To menn født i henholdsvis 1981 og 1988, begge fra Litauen. Hundesøk og scanning førte til funn av 18.9 kilo amfetamin.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sarpsborg skal taksere igjen

  Sarpsborg kommune skal taksere alle eiendommene i kommunen på nytt. Bakgrunnen er å danne grunnlag for utregning av eiendomsskatt for 2020. Sarpsborg takserte sist i 2008. Arbeidet med å taksere på nytt starter i høst, og fortsetter ut over 2019.

 • – La barna lære å ferdes i trafikk

  – Ikke følg barna på skolen i dag! Det er beskjeden fra Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk. Han mener det er mye bedre at barna får opplæring i å ferdes i trafikken, enn at de skal bli kjørt til døra. Trygg Trafikk ønsker å opprette såkalte HJERTE-soner rundt skolene, som skal gjøre det tryggere for alle