NRK Meny
Normal

Ambjørnrød-saken sjekkes opp mot voldtekt i Bærum

Politiet avventer tekniske analyser og mer informasjon fra vitner om voldtektsforsøket på Ambjørnrød i Fredrikstad sist tirsdag.

Jonas Dalheim

Etterforskerne i Østfold kommer trolig til å høre med sine kolleger i Bærum om en voldtekt som kan ligne det som skjedde her på Ambjørnrød sist tirsdag.

Foto: Julie Nilsen / NRK

– Han tok tak i henne bakfra og kjørte kneet i magen hennes, slik at hun mistet pusten. Så løftet han henne opp og dro henne med seg inn i et skogholt.

Det er etterforsker etterforsker Jonas Dalheim ved volds- og sedelighetsavsnittet i Øst politidistrikt som forteller hva den overfalte kvinnen har fortalt dem.

Åsted voldtektsforsøk Ambjørnrød

Politiet trenger fortsatt mer informasjon om hva som skjedde ved fotballøkka på Dyrefaret i Ambjørnrød.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Inne i skogholtet prøver gjerningsmannen å rive av henne klærne, men under basketaket biter hun ham hardt i nesen. Da stikker han av gårde, og kvinnen løper tilbake den veien hun kom, og ringer nødnummer 112.

Overfallet skjedde tirsdag morgen i 0930-tiden. Siden da har politiet tatt tekniske prøver og snakket med vitner. Det sistnevnte har så langt ikke ført til mange tips. I går gikk politiet ut med en mer nøyaktig beskrivelse av gjerningsmannen, i håp om å få mer informasjon.

Skal sjekke mot voldtekt i Bærum

Sist søndag overfalt og voldtok en mann en eldre kvinne i et turområde i Lommedalen i Bærum. Enkelte likhetstrekk - og det faktum at det overfallvoldtekter ikke skjer så ofte - gjør at politiet i Østfold vil kontakte sine kolleger i Bærum, sier etterforsker Jonas Dalheim ved volds- og sedelighetsavsnittet i Øst politidistrikt.

Undergang, Ambjørnrød

Tre menn som skal ha møtt kvinnen rett etter overfallet, her ved undergangen i krysset Ambjørnrødveien og Dyrefaret, er blant de politiet ønsker å komme i kontakt med.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Det er i hvertfall naturlig for oss å ta kontakt med politiet der og sammenligne sakene. Det er et ganske lite antall overfallsvoldtekter på landsbasis.

– Ser dere noen likheter?

– Det er også der snakk om en kvinne som blir overfalt på tur. Der ble voldtekten fullbyrdet. Det dreier seg også der om en gjerningsperson som er beskrevet som ca. 180 centimeter høy.

Rystede naboer

– Det er vemmelig. Det er ekkelt, sier Bjørn Aster, som bor i området ved Ambjørnrød.

– Personlig er jeg ikke spesielt redd for å ferdes her, dette er mitt daglige turområde. Men det er trist at slike ting skal skje i et rolig, normalt nabolag.

Venter på analyse

– Vi venter fortsatt på svar på de tekniske undersøkelser som er gjort. Forhåpentligvis vil det kunne lede oss videre i etterforskningen, sier Dalheim.

En såkalt fantomtegning av gjerningsmannen kan også være klar tidlig i neste uke, sier etterforskeren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for kjøring i rus

    En mann i 40-årene er anmeldt av politiet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Mannen som ble stanset i Halden og har fått førerkortet beslaglagt.