NRK Meny
Normal

Alvorlig for FFK

Ole Jørgen Halvorsen (bildet) fortviler etter at FFK tapte 1-3 hjemme for Aalesund mandag kveld.

Ole Jørgen Halvorsen fortviler etter nytt tap
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

FFK nærmer seg 1. divisjon etter at laget tapte 1-3 hjemme for Aalesund. Hjemmelaget skapte nesten ingenting foran sitt eget publikum, Og trener Trond Amundsen innrømmer at situasjonen er alvorlig.

- Vi skal ikke lukte oss fram til et sluttresultat, men vi har et vanskelig utgangspunkt nå,sier Trond Amundsen til NRK.

For FFK var dette en nøkkelkamp. Gjestene kom til Plankebyen uten en eneste borteseier på over fjorten måneder.

Trond Amundsen

Trond Amundsen måtte forklare et nytt tap

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

- Akkurat nå føler jeg at hver kamp er en nøkkelkamp. Og vi skulle gjerne hatt med oss tre poeng her. Men nå er situasjonen som den er og det eneste vi kan gjøre er å forberede oss til nye kamper , så får vi telle opp når sesongen er slutt, sier Amundsen.

Tidlig scoring ødela

FFK startet riktignok kampen friskt, og gikk rett i strupen på gjestene fra avspark. Men Aalesund kontret. Og etter bare fem minutter tok gjestene ledelsen, noe FFK trener mener preget kampen.

- Før vi går ut,så løfter taket seg i garderoben og tenningsnivået er der det skal være. Så får vi et mål i mot, det er lett at det kan prege litt når man har slitt over tid,sier FFK treneren til NRK.

En annen som var skuffet etter kampen var Vidar Martinsen. Forsvarspilleren synes det er slitsomt å være FFK spiller om dagen.

- Akkurat nå er det ikke gøy å være Fredrikstad spiller. vi ligger der vi gjør og det er tøft,sier Martinsen til NRK.

Til tross for dagens tap mot Aalesund og klubbens tabellsituasjon,så er Martinsen positiv med tanke på sesongavslutningen. Og han nekter å gi opp.

- Det er alltid håp, og i fotball snur ting veldig fort- Får vi et par seire på rad ,så er mye gjort, avslutter Vidar Martinsen til NRK.

FFK ligger dermed fortsatt nest sist i Eliteserien. Laget er fire poeng bak Sogndal, som ligger på kvalifiseringsplass. Det gjenstår ti serierunder.

• Slik var FFK - Aalesund:

Les også: Vi tror på seier

Resultater og tabell:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Mann dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.