NRK Meny
Normal

Alle vil sponse Sparta

Ishockeyklubben Sparta Warriors er populære. Det er ventelister for sponsorer som vil ha reklameplass.

Sparta Sarpsborg - Vålerenga

Ishockeyklubben Sparta Warriors er så populære i hjembyen at næringslivet må stå på venteliste for å få bruke pengene sine på reklame i klubben.

Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

-Det er smått fantastisk, men vi har faktisk venteliste på vantreklame nå, sier markedssjef i Sparta Warriors, Tony Malm, til sarpsborgavisa.no.

Han forteller at det så mange sponsorer og annonsører som ønsker reklame på vantet i Sparta Amfi at klubben har vært nødt til å innføre tidsfrister for bedrifter som vurderer denne typen reklame.

Voldsom økning på fire år

Malm sier det har vært en enorm utvikling på markedssiden i løpet av de fire siste årene.

- Da jeg begynte å selge klubben måtte jeg ofte trygle om å få et fem minutters møte med næringslivsledere. Idag ringer de ofte selv og lurer på om de kan få et møte med meg. Ting er virkelig snudd på hodet, sier Malm.

Gode salgstall

Denne sesongen har Sparta et sponsorbudsjett på 6,7 millioner kroner, og allerede kan klubben vise til at de er halvmillionen foran dette budsjettet.

-Dette er rene penger. Alt vi bytter til oss og alle utstyrsavtalene kommer i tillegg til de 6,7 millionene, sier Malm til sarpsborgavisa.no.

I tillegg har Sparta Warriors også dekket inn halvparten av utgiftene til mediekuben, som betyr 500-600 tusen kroner på toppen av andre markedsinntekter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.

  • Helfo består i Fredrikstad

    Regjeringen har bestemt at Helfo fortsatt skal ha kontor i Fredrikstad, sier Tage Pettersen stortingsrepresentant fra Høyre. Etaten skal omorganiseres og antall kontor reduseres fra 22 til 6. Men kontoret i Fredrikstad består.