NRK Meny
Normal

Ny utvisningsrekord på Moss Lufthavn Rygge

Aldri før har så mange blitt utvist fra Moss Lufthavn Rygge. Det sier Tom Erik Guttulsrød, som leder Felles Kriminalenhet i Østfold. Fjorårets rekord ble slått allerede i september.

Moss lufthavn Rygge
Foto: Holm / SCANPIX

- Vi har hatt en ganske kraftig økning i både bortvisninger og utvisninger det siste året, sier Guttulsrød.

Økningen av antall utvisninger ses i sammenheng med trafikken på Rygge, som har gått opp med hele atten prosent fra november i fjor til samme tidspunkt i år. Problemstillingen er i utgangspunktet ikke ny: Falske pass florerer på Rygge

Tom Erik Guttulsrød, politiet

- Vi gjør som best vi kan med de ruessurser vi har, sier Tom Erik Guttulsrød i Felles Kriminalenhet.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Nå viser også politiets foreløpige tall for året, at landets fjerde største lufthavn målt etter utenrikstrafikk, toppet fjorårets rekord allerede i september i år. Guttulsrød sier det er en svært krevende oppgave å håndtere den store pågangen fra utlandet.

Får gode resultater

- Politiet i Østfold bruker ganske mye ressurser på grense- og terrritotialkontroll. Vi har fått ekstra ressurser, men vi får også gode resultater.

- Trenger dere større ressurser?

- Vi har de ressursene vi har, og forsøker å gjøre best mulig jobb med det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Riksvei 109 stengt etter ulykke

    Fire biler er involvert i trafikkulykken ved Yven i Sarpsborg. Veien er stengt ved ulykkesstedet og det er ifølge politiet store problemer i trafikken. Det er snakk om lettere personskader på de involverte.

  • Flere trafikkulykker i Østfold

    Det har vært flere trafikkulykker i Østfold torsdag ettermiddag. Flere biler har vært involvert i en ulykke på fylkesvei 109 ved Yven. Det har også vært en trafikkulykke på Fredrikstadveien og på fylkesvei 124 i Rakkestad. Politiet advarer om speilblanke veier.