Alarmsentral Øst: Oppgitt over folk som stadig fyrer opp

To meldinger om mistenkelig røyk på få minutter får nødetatene til å be folk være forsiktige med å gjøre opp ild. Igjen.

Engangsgrill

SKAL BARE: Folk som bare må brenne litt søppel eller fyre opp grillen får konsekvenser for beredskapen i enkelte distrikter, sier Frode Johannessen på Alarmsentral Øst.

Foto: Tor Porter Saltrøe / NRK

Etter stadige oppfordringer om å være forsiktige med åpen ild, og påminnelser om at det er bålforbud nå, begynner brannfolk å bli lei av stadige unødvendige utrykninger.

Med få minutters mellomrom tidlig lørdag kveld har Halden brannvesen dratt ut for å sjekke innmeldte tilfeller av to mulige branner.

To kjappe ved Halden

Først gikk turen mot Femsjøen utenfor Halden, etter en melding om mistenkelig røyk på en av øyene. Der kunne mannskapet konstatere at det hadde vært snakk om et lite branntilløp.

Årsaken til tilløpet er ikke kjent, og brannvesenet måtte haste videre i retning Kornsjø. En ny brannmelding kom inn om mistenkelig røyk. Denne gang fra Sandby midt mellom Prestebakke og Kornsjø, der det er meldt om noe som kan være en gressbrann.

– Det koster veldig mye for beredskapen i enkelte distrikter når vi må sjekke alle disse meldingene. Vi har sagt gjentatte ganger at det er tørt og at folk må vise forsiktighet. Man må vise hensyn, sier 110-operatør Frode Johannessen på Alarmsentral Øst.

– Folk tenner opp likevel. De "skal bare" brenne litt søppel, eller så er det så koselig å fyre opp grillen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • For dårlig sikret last

    Et Polsk vogntog ble stoppet med altfor dårlig sikret last på Svinesund i formiddag. Om bord hadde sjåføren 23 tonn papirruller. Ifølge Statens vegvesen hadde ikke denne sikringen tålt en bråbrems. Vogntoget manglet også kjettinger og vinterdekk.

    Polsk vogntog med for dårlig sikret last
    Foto: Statens vegvesen
  • Innbrudd i bilfirma

    Politiet melder om innbrudd og tyveri av store verdier hos et bilfirma på Høyden i Moss. Det skal være stjålet mye verktøy, nøkler, et sett kjennetegn SD52229 og to biler: AX82166 Opel Movano sølvfarget og AY29341 Honda Civic Tourer hvit farge. Politiet ønsker tips på 64999130.