NRK Meny
Normal

Advokat håver inn Peterson-penger

3,6 millioner har advokat Tom Hugo Ottesen fått for å styre gjeldsforhandlingene til Peterson Linerboard.

Advokat Tom Hugo Ottesen

Advokat Tom Hugo Ottesen har fakturert Peterson Linerboard for 1550 timer, noe som med moms tilsvarer 3,6 millioner kroner.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tvangsakkorden for bedriften har nylig blitt behandlet i Moss tingrett og det er i kjennelsen derfra at detaljene rundt advokat-honoraret omtales.

Det skriver Moss Avis i dag.

– Ualminnelig høyt

Ottesen har fakturert bedriften for 1550 timer, noe som med moms tilsvarer 3,6 millioner kroner.

I summen ligger det også utgifter til øvrig juridisk kompetanse og sekretærbistand i advokatfirmaet som Ottesen er partner i.

– Det samlede salæret fremstår som ualminnelig høyt, men retten legger til grunn at det ligger innenfor det som har vært nødvendig for å sikre en betryggende styring av gjeldsforhandlingen, skriver dommerfullmektig Lars Andreas Fredsvold Johansen i kjennelsen, ifølge Moss Avis.

LES OGSÅ:

Frist til januar

Gjeldsnemdas revisor, Helge A. Østvold, har også fått godt betalt for jobben. Rundt én million kroner har gått ut til revisoren.

Advokat Tom Hugo Ottesen er heller ikke ferdig med jobben. Hvis alt går etter planen, må Peterson betale kreditorene i januar.

– Min jobb er over først når det kreditorene har mottatt pengene sine, sier han til avisa.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.