Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Det er sendt ut OBS-varsel for Østfold, Oslo og Akershus, og meteorologene advarer mot vanskelige kjøreforhold på Østlandet.

Snøvær på Østlandet

Det kan fort bli kaotisk på Østlandet den første dagen i vinterferien.

Foto: Kleiven, Paul / NTB scanpix

Snø, vind og nullføre kan lage trøbbel for bilister fredag og lørdag på Østlandet. Mange reiser på vinterferie fredag, og meteorologene har sendt ut OBS-varsel for å advare mot vanskelige kjøreforhold.

– Når det er nullføre og snø blir det utfordrende. Man må sko bilen deretter og kjøre etter forholdene, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Særlig over fjellovergangene kan det bli utfordrende. Utover kvelden på fredag vil nemlig vinden øke i styrke, og det vil også komme store mengder snø mange steder.

– På Østlandet kan det fort bli 10-20 centimeter snø iløpet av natta. Skal man vestover mot fjellet i Sør-Norge, bør man dra såpass tidlig at man kommer opp før kvelden. Snø og vind vil føre til problemer på fjellovergangene, sier Escobar Løvdahl.

Må vise ekstra varsomhet

Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk ber folk være ekstra oppmerksomme på vei mot hytta fredag og lørdag.

– Folk bør dra så tidlig som mulig og kjøre etter forholdene. Holde fartsgrensen og avstanden til bilen foran, ettersom det kan være glatt. Det er kanskje greit å starte vinterferien allerede når man setter seg i bilen, ikke når man kommer fram til hytta.

Hva tenker du om været som er meldt og OBS-varselet som er sendt ut?

– Det er selvsagt ikke noe hyggelig for dem som skal på fjellet. Alle må ta hensyn til hverandre, og fokusere på veien og ikke ting som skjer inne i bilen, sier Mathisen.