NRK Meny
Normal

Advarer mot helgetrafikken i Sverige

Denne helgen feirer svenskene midtsommer. Det er en av de helgene det skjer flest trafikkulykker i Sverige.

Svensk trafikkpoliti - polis

Svensk politi varsler at de blant annet prioriterer overvåkning av E6 i løpet av den ulykkesbeslastede midtsommerhelgen.

Foto: Polisen / Pressefoto LARS HEDELIN

Svensk politi mobiliserer for fullt denne helgen, melder avisen Bohusläningen.

Transportstyrelsens statistikk er dyster lesing: Statistisk kan man vente sju omkomne og 300 skadde i trafikken denne helgen i Sverige. Det ventes tett trafikk, hard kjøring og stor risiko for ulykker både på hovedveiene og på mindre sideveier.

Begynner i dag

Allerede i dag ventes økende trafikk. Midtsommerhelgen innledes på torsdagen og varer til søndag. På torsdagen og søndagen er det spesielt mye trafikk på veiene.

Polisen i Västra Götaland, länet som strekker seg fra Svinesund til Göteborg, varsler ekstra innsats i helgen, og da spesielt i dag og søndag. De kommer til å bruke mange politimotorsykler.

E6 prioriteres av polisen

– Vårt mål er å holde trafikken flytende. Motorsyklene er fleksible og kommer seg fort fram dersom det oppstår problemer på ulike veier. Vi har nesten tredve enheter ute på veiene i dag, sier Hillevi Johansson i Trafikpolisen i Västra Götaland til Bohusläningen.

Hun varsler at det i ettermiddag og kveld kommer til å være en storkontroll på E6 like nord for Uddevalla. E6 er for øvrig en av de veiene politiet vil prioritere i løpet av helgen.

Det er veiarbeid på E6 ved Torp like nord for Uddevalla. Der ventes ekstra trafikkproblemer i helgen.

SVT Västnytt har live-oppdatering fra trafikken langs Västkysten på sine internettsider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skadet av vådeskudd

    En person ble fraktet til sykehus etter å ha blitt skadet av et vådeskudd på skytebanen ved Luftforsvarets base i Rygge, i går ettermiddag. I en pressemelding fra Luftforsvaret kommer det etter forholdene går bra med den skadde, som fortsatt oppholder seg på sykehuset. Politiet er i gang med etterforskning av saken.

  • Arrestert for å ulovlig bevæpning

    To personer er pågriper av politiet i Askim for å ha skutt med en softgun-pistol i Askim sentrum. Politiet ble varslet om at personer var i besittelse av en pistol, og da de kom frem viste det seg å være en softgun-pistol, skriver Smaalenenes Avis.