NRK Meny
Normal

Advarer mot falske lisenskontrollører

En eldre dame ble i ettermiddag oppringt av en falsk lisenskontrollør som ønsket å se på oppkoblingen på fjernsynet. Seksjonsleder ved lisenskontoret opplyser at de aldri ber om å få komme inn.

NRK

Ikke la deg lure av falske NRK lisenskontrollører.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Damen som ble oppringt ante uråd etter samtalen og ringte naboen for å spørre om dette kunne være riktig.

Terje Marstad, operasjonsleder

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad, sier at man ikke må finne på å slippe inn falske lisenskontrollører.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Naboen jobber tilfeldigvis i politiet og skjønte umiddelbart at dette var svindel, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Marstad.

Han sier det ikke er første gangen han har hørt at dette har skjedd.

– Jeg husker ikke om det var i Østfold eller et annet sted. Det er uansett svært utspekulert. NRK er en institusjon som mange stoler på, og det er ikke rart hvis noen blir lurt, sier han.

Marstad sier de ikke aner hvem som står bak, men ber folk være oppmerksomme på dette.

– Lisenskontrollører ber aldri om å få komme inn

Ronny Forslund

Seksjonsleder ved lisenskontoret i Mo i Rana, Ronny Forslund, sier at kontrollører aldri ber om å få komme inn til folk.

Foto: privat

Seksjonsleder i kontrollseksjonen ved lisenskontoret i Mo i Rana, Ronny Forslund, bekrefter at personen som ringte ikke var lisenskontrollør.

– De gangene våre lisenskontrollører ringer, er når de har vært på døren og det ikke var noen hjemme. Kontrollørene ber aldri om å få komme tilbake og sjekke, men gjør et intervju over telefonen, sier han.

Forslund sier de heller ikke kommer inn når de fysisk møter opp, men at de stiller spørsmål om det finnes et TV i husholdningen. De viser også frem et NRK id-kort.

Det er ikke første gangen han hører at NRK sitt navn har blitt misbrukt.

– Vi har vært kjent med dette i et par år. Det er spesielt på Østlandet det forekommer, sier han.

Forslund opplyser at de heller aldri tar betalt der og da.

– Vi har aldri med oss en bankterminal. Det har vært tilfeller hvor eldre mennesker har blitt lurt ved at svindlerne har hatt med seg terminaler og på den måten fått tak i pin-koder, sier han oppgitt.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ung motorsyklist omkom

    Det var en mann i 20-årene fra Toten som omkom i en motorsykkelulykke i Trøsken søndag ettermiddag. Sykkelen har kjørt av veien og inn i et tre. Føreren døde på stedet. Det var ingen vitner til ulykken, forteller Finn Håvard Aas ved politiets operasjonssentral.

  • Sarpsborg 08 tapte

    Brann slo Sarpsborg 2–0 i Bergen i kveld. Brann skåret ett mål i hver omgang. Sarpingene har hatt en hard uke med suksess i Rijeka i Europa League. Det manglet energi nok til å slå bergenserne.