NRK Meny
Normal

Advarer mot falsk hjemmesykepleier

Etter to meldinger om en falsk hjemmesykepleier i Sarpsborg onsdag kveld, advarer politiet mot å slippe inn hjemmesykepleiere uten legitimasjon.

Illustrasjonsbilde: Ringer på dørklokke

Illustrasjonsfoto

Foto: Colourbox.no

– Det har vært to tilfeller i Sarpsborg hvor en mann har vært hos eldre og utgitt seg for å være hjemmesykepleier. Han har kommet inn og har tilbudt tjenester som hjemmesykepleiere pleier å gjøre, sier operasjonsleder Villy Meier ved Østfold politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

– Mens han var på det ene stedet, har det blitt borte smykker. Vi er noe usikre på om det har blitt fjernet gjenstander på det andre stedet, fortsetter Meier.

Nå oppfordrer han til å være forsiktig med å slippe inn folk man ikke kjenner.

– Hvis det ikke er kjente helsepersoner som kommer på døra og tilbyr disse tjenestene, vær nøye på å be om legitimasjon. At den som står der skal identifisere seg som helsepersonell. Man bør også være veldig kritisk til hvem man slipper inn hos seg.

– Kan man rett og slett stenge døra for dem, hvis man ikke føler seg trygg på at dette ikke er hjemmesykepleien?

– Hvis man er usikker på om det er folk som prøver å tilby tjenester som de ikke skal tilby, så oppfordrer vi folk til å låse døra for dem. Så kan man også ringe politiet, sier operasjonslederen.

Han forklarer at det tyder på at det er flere personer som reiser sammen rundt i Sarpsborg-området, uten at Meier vil utdype dette nærmere. Han sier videre at det ikke har kommet inn meldinger om observasjoner av spesielle biler knyttet til den falske hjemmesykepleieren.

– Det som går igjen i dag er at det dreier seg om en mann, cirka 170 centimeter høy med mørkt kort hår. Pent kledd i mørke klær med nordisk utseende, men han snakker gebrokkent norsk, avslutter operasjonsleder Villy Meier.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.