NRK Meny
Normal

Abdul Razak Nuhu tilbake i norsk fotball

Den tidligere Strømsgodset-spilleren har signert en kontrakt med Fredrikstad Fotballklubb.

Abdul Razak Nuhu på Fredrikstad stadion

Abdul Razak Nuhu var fredag formiddag på Fredrikstad stadion for å gjennomføre en medisinsk test.

Foto: Jon-Fredrik Klausen/NRK

Venstrebacken var en del av Strømsgodset-laget som vant Eliteserien i 2013 og spilte totalt tre sesonger klubben fra Drammen.

Etter flere sesonger på Kypros, for klubbene Apollon Limassol og Anorthosis Famagusta, har 25-åringen vært kontraktsløs i 8-9 måneder.

– Han har spilt lite kamper det siste året så vi forventer at det kan ta litt tid før han er i toppslag, sier daglig leder i FFK, Joacim Heier.

Nuhu, som også har også en fortid i Manchester City, er glad for å være tilbake i Norge.

– Jeg har trent med Vålerenga i tre uker, men Fredrikstad virket mer interessert enn det Vålerenga gjorde. Jeg kjenner godt til Fredrikstad fra da jeg var i Norge sist, det er en stor klubb, sier Nuhu til NRK.

Abdul Razak Nuhu ser på Fredrikstad-trening

Abdul Razak Nuhu ser på treningen til det som sannsynligvis blir hans nye lagkamerater.

Foto: Jon-Fredrik Klausen/NRK

– Et kupp

Fredag formiddag var ghaneseren på Fredrikstad stadion for å se på treningen til det som sannsynligvis blir hans nye klubb.

Etter treningen gjennomførte han den medisinske testen.

Joacim Jonsson

Fotballekspert og tidligere sportssjef i Fredrikstad, Joacim Jonsson, mener Nuhu blir en klar forsterkning for FFK.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Fotballekspert Joacim Jonsson mener 25-åringen vil være en klar forsterkning for Fredrikstad, men han er likevel litt overrasket over signeringen.

«Abdul Razak Nuhu blir en klassisk klubb-henting. Henter han for at det er en god spiller, ikke for at han trengs», skriver han på Twitter.

– Det er en posisjon hvor man har to spillere i hvis man skal spille 3-5-2, både Ludvig Begby og Kevin Wright. Da synes jeg det blir litt overflødig. Når det er sagt, så er Razak Nuhu mer enn god nok for Fredrikstad og han bør være et kupp på dette nivået, utdyper Jonsson overfor NRK.

– Hysterisk unødvendig

Svensken tror at signeringen av Nuhu gjør at en spiller som Ludvig Begby kan være til overs.

– Samtidig er nok dette en erkjennelse av at Kevin Wright ikke har vært så god som man forventet. Man hadde ikke hentet Nuhu hvis Wright hadde vært god nok, han har rett og slett vært for dårlig.

Også Ben Wells, som følger norsk 1. divisjon svært tett, reagerer på signeringen av Nuhu. Han beskriver overgangen som «latterlig» på Twitter.

– Hvilket budskap sender dette til Begby og Wright?!? Razak Nuhu er hysterisk unødvendig, skriver han.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.