NRK Meny
Normal

Aaron Samuel vil senke Aalesund

Sarpsborg 08s spiss Aaron Samuel vil bidra til å snu klubbens trend i eliteserien.

Aaron Samuel

Aaron Samuel åpnet målkontoen for Sarpsborg hjemme mot Strømsgodset. Nå vil han fortsette formen mot Aalesund.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Den 19 år gamle spissen kom til Sarpsborg 08 fra Vålerenga tidligere i sommer, og åpnet målkontoen for sitt nye lag allerede i sin andre kamp i den blåhvite drakten – hjemme mot Strømsgodset.

Nå håper nigerianeren at scoringsformen fortsetter borte mot Aalesund søndag.

– Jeg håper jo på det. Det er et mål for meg, og jeg har tro på å kunne score igjen, sier han til sarpsborg08.no.

Nye spillere klare mot Aalesund

Sarpingene har tapt sine fem siste kamper i eliteserien, og søndag møter de laget som ligger på tredjeplass på tabellen. Men Samuel mener at Sarpsborg har en sjanse til å ta med seg tre poeng hjem.

– Det er et godt lag med gode individualister og ferdigheter. Det er mye fart i Aalesund-laget, men jeg vet vi kan komme opp til deres standard.

– Vi må være fokusert og holde ballen i laget. Vi kan ikke miste konsentrasjonen. Hvis vi klarer å holde på ballen som jeg vet vi kan, er jeg sikker på at vi kan ta poeng der oppe, sier han.

Sarpsborg 08 har den siste tiden forsterket laget med to spillere. Både franske Derek Decamps og danske Steffen Ernemann er spilleklare til kampen mot Aalesund.

Les også:

Ikke bekymret for Sarpsborg

Skagestad

Aalesunds forsvarsspiller Edvard Skagestad har tro på tre poeng mot Sarpsborg 08.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Men også i Aalesund er de sikre på mulighetene for tre poeng søndag. Forsvarsspiller Edvard Skagestad sier til aafk.no at hjemmetapet for Sandnes Ulf gjør at laget fra jugendbyen er lystne på revansje mot Sarpsborg.

– Sist hjemmekamp tapte vi på hjemmebane for første gang i år, og det stikker. Så vi har masse å revansjere.

– De kan spille fotball, men jeg er ikke veldig bekymret for Sarpsborg. Jeg tror vi skal ha god kontroll. Men fotball er fotball, alt kan skje, så vi må være profesjonelle og fokusert på den kampen, sier Skagestad til klubbens hjemmesider.

Også Aalesund har forsterket laget før høstsesongen. Backen Akeem Latifu har kommet på lån fra Hødd ut sesongen. I tillegg har lagets fremste angrepsvåpen, Michael Barrantes, forlenget kontrakten sin med de oransje og blå.

Kampen starter klokken 15.30 søndag ettermiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.