NRK Meny
Normal

Aarbu blir sittende i Aremark

Senterpartiet og Høyre ble like store i Aremark. I formiddag ble de og KrF enige om å jobbe sammen i blokk de kommende fire årene.

Geir Aarbu

Etter et kanonvalg for Høyre er ordførerens parti like stort som det borgerlige partiet. Derfor fortsetter Geir Aarbu (SP) som ordfører, mens Høyres Alf Ulven blir varaordfører.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Valglogo

I Aremark beholdt Arbeiderpartiet sine fire plasser i kommunestyret. Høyre doblet sin oppslutning, og vant en plass hver fra de tre andre partiene. Derfor er Senterpartiet og Høyre nå like store med fem plasser. KrF har to seter, mens Venstre, som mistet halvparten av sin oppslutning har ett mandat. Forhandlingene i etterkant gikk fort.

– Vi er ferdigsnakka, vi, sier Aremarks ordfører Geir Aarbu (SP).

- Senterpartiet kommer til å regjere sammen med Høyre og Kristelig Folkeparti. Jeg fortsetter som ordfører, og Alf Ulven (H) blir varaordfører. Det har vi blitt enige om i formiddag.

Det skjer etter et valg der Høyre fikk sitt beste resultat i kommunen noensinne. Oppslutningen økte med 13.7 prosent til 27.6 prosent. Partiet har dermed fem seter i kommunestyret – det har aldri før hatt mer enn to.

Mandater Aremark

SOLID FLERTALL: Senterpartiet, Høyre og KrF har til sammen 12 av 17 seter i det nye kommunestyret i Aremark.

Foto: Skjermdump, NRK / NRK/NTB

– For oss i Senterpartiet var det en liten tilbakegang, kanskje som forventet. Vi gjorde et brakvalg sist, sier Aarbu.

– De som gjorde brakvalget nå var Høyre. Det er bare å gratulere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En russ i arresten

    En ung mann ble satt i arresten tidlig i går kveld, etter å ha vært veldig full og ruset på russens landstreff på Fredriksten Festning i Halden. Han var ikke i stand til å ta vare på seg selv, og fikk først hjelp av Røde Kors på stedet. Tilstanden hans var såpass at han ble hentet av politiet og satt i arresten for å tørke opp, sier Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen. Mannen ble senere dimittert.

  • Prøvde å skalle ned vakt

    Politiet rykket ut til to voldshendelser i Moss sentrum i natt. En gjest på et utested i Storgata har forsøkt å skalle ned en ordensvakt på stedet, og ble innbrakt til arresten. En time senere fikk de en melding om to som sloss på et utested i Storgata, og politiet opplyser på Twitter at de bortviste begge slåsskjempene fra stedet.