NRK Meny
Normal

A-pressen anker i aksjesak

 

Ill. foto

A-pressen anker lagmannsrettens dom fra september i år til Høyesterett. A-pressen mener lagmannsrettens dom er uriktig.

Foto: Rainer Prang / NRK

Den årelange striden om aksjene i Halden Arbeiderblad fortsetter.

Halden Arbeiderblad fikk i september i år medhold av Borgarting lagmannsrett i et kapittel av aksjestriden med A-pressen.

I denne omgang dreier anken til Høyesterett seg om hvorvidt A-pressen har rett til å hevde sin forkjøpsrett til 6 aksjer av de totalt 2 000 aksjene i Halden Arbeiderblad.

 

Uriktig dom

Bakgrunnen for anken til Høyesterett er at lagmannsretten, etter A-pressens oppfatning, ikke har drøftet det prinsipielle som er hevdet fra A-pressens side, skriver Halden Dagblad.

A-pressen har hevdet at så lenge selskapet er godkjent som aksjonær og at dette er tatt inn i selskapets vedtekter, så kan ikke styret på nytt overprøve spørsmålet. 

Etter A-pressens mening inneholder de konkrete vedtektene ikke noe krav om styresamtykke ved utøvelse av forkjøpsrett. Dommen er derfor uriktig, mener A-pressen.

Årelang strid

Kampen om aksjene i Halden Arbeiderblad er en kamp om styringen over avisa.

A-pressen er i dag den største eieren, men har ikke flertall. De seks aksjene det nå strides om, kommer i tillegg til de 172 aksjene som konsernet hadde opsjon på å kjøpe fra 13 fagforeninger med aksjer i avisen.

Da reagerte styret i Halden Arbeiderblad med å tvangsinnløse aksjene og fordele dem på de eierne som ikke ønsket å selge sine aksjer til A-pressen. 

Kravet om at de 13 aksjonærenes aksjer skal tilbakeføres til de opprinnelige eierne ble dermed avvist av tingretten i september i fjor.

A-pressen og Halden Arbeiderblad skal møtes i lagmannsretten i februar neste år angående de 172 aksjene.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig hvileår for Mads Østberg

    Mads Østberg vurderer å ta neste år i WRC2-klassen, i stedet for å delta i rally-VM. Det melder Motorsport News. Østberg sier at han undervurderte kostnadene ved å delta i VM. – Alle muligheter er åpne, sier Østberg, Det eneste jeg vet nå er at jeg ikke kjører i åpningsrunden i Monte Carlo i januar.

    Mads Østberg
    Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein
  • Elektronisk utstyr beslaglagt

    En Oslo-mann i 40-årene ble tatt for smugling av mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr for over 200.000 kroner i går ettermiddag. Han ble stanset på fylkesvei 126 ved Trosterud i Rømskog. Mannen påsto at varene lå i bilen også da han kjørte ut av landet. Varene er foreløpig beslaglagt, og forholdet er politianmeldt.