NRK Meny

Geir Bakke: –Skulle gjerne hatt flere poeng

Steffen Ernemann avgjorde på overtid, da Sarpsborg 08 slo Sandefjord 2-1 søndag kveld.

Steffen Ernemann
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
Byline Thomas Johnsen
Journalist
Byline Trond Johnsen
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 vant kampen som ikke betydde all verden for noen av lagene. Nå venter Rosenborg i cupfinalen for Sarpsborg.

Vi gelder oss veldig. Vi går all in i den kampen. Alle vet at i cupfinalen finnes det ingen alternativer, den må bare vinnes, sier Bakke med et smil.

Geir Bakke tar nå med seg sine spillere til Gøteborg for å forberede seg til cupfinalen. Mest for å få trent på gress, men også for å finpusse noen små detaljer.

Vi drar for å tilpasse oss gress. Rosenborg spiller de fleste kampene sine på gress og vi spiller våre på kunstgress. Men det handler like mye om at vi tør å spille fotball, og ikke bare drar på Ullevaal for å forsvare oss, sier Geir Bakke.

Skulle gjerne hatt flere poeng

Sarpsborg endte altså, i år som i fjor, på en sikker plass midt på tabellen. Trener Geir Bakke skulle gjerne hatt flere poeng.

Vi tar femten poeng i starten og like mange avslutningen. I midtpartiet av sesongen tar vi bare fire poeng, så der burde vi tatt mer. Hadde vi gjort det så hadde vi vært fornøyd, oppsummerer Bakke til NRK.

Sarpsborg 08, fyrverkeri.

Sarpsborg 08 markerte sesongens siste hjemmekamp med fyrverkeri.

Foto: NRK / NRK

Etter fjorårets 8. plass var det mye som tydet på at klubben skulle ta ytterligere steg denne sesongen. Sarpsborg 08 har som målsettning å være blandt de ti beste i Norge. Bakke har sin forklaringen på hvorfor de ble nummer 11 og hvorfor de slet i midten av sesongen.

Vi møter gode lag i den perioden. Serieoppsettet var sånn at vi møtte de gode lagene rett før og etter ferien. Vi skal jobbe hardt for å bli blandt de ti beste, sier Bakke.

Avgjorde på overtid

Det ble en åpen fotballkamp i Sarpsborg. Hjemmelaget åpnet best, og burde også tatt ledelsen tidlig. Utover i omgangen spilte Sandefjord seg inn i kampen, og det var nesten merkelig at lagene gikk målløse i garderoben ved pause.

Hjemmelagets «Kachi» åpnet scoringsballet etter 57 minutter, da han lekkert plasserte ballen i krysset fra fem meter.

Gjestene utlignet ved Kjell Rune Sellin etter en kjempebrøler i Sarpsborg 08-forsvaret bare seks minutter senere.

Steffen Ernemann fikk æren av å avgjøre, da han satte inn et straffespark tre minutter på overtid.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bekymret for sykepleiermangel

    Leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik, er alvorlig bekymret for hvilke konsekvenser sykepleiermangelen i fylkets pleie- og omsorgstjeneste har for pasienter, pårørende og ansatte. Det skriver Brasetvik i en kronikk. Onsdag kunne NRK fortelle om mangel på sykepleiere i hele landet i sommer. Sykepleiermangelen kan løses med handling fra både lokale arbeidsgivere og myndighetene, sier Brasetvik.

  • Skal fjerne TT-kort

    Ventelistene for å få tilskudd til drosje for funksjonshemmede, såkalte TT-kort, skal fjernes. I dag står knapt 400 personer, som innfrir kravene til å få støtte, på venteliste. Fylkestinget har nå vedtatt å sette av 1,5 millioner kroner fra og med neste år for å løse dette. Det forteller nestleder i samferdselskomiteen, Cecilie Agnalt.