NRK Meny
Normal

«Raymon» legger sommerferien til Hamar

I sommer reiser Øivind Johannessen til mjøsbyen for å underholde hamarsingene sammen med Eldar Vågan. Se en smakebit på showet her!

Eldar Vågan og Øyvind Johannessen gjestet NRK Østfolds radiostudio 8. mai 2015 for å fortelle om sitt nye sommershow.

Øivind Johannessen og Eldar Vågan fremfører sin versjon av Cliff Richards «Summer Holliday». Video: Odd Skjerdal

De to artistene har kjent hverandre lenge, men aldri stått på scenen sammen. 11. juni har de premiere på sitt musikalske sommershow på Tjuvholmen Arena på Hamar.

– Det blir jo på en måte litt i hjemtraktene til Eldar, sier Øivind Johannessen alias «Raymon» til NRK.

– Det skal bli veldig moro. Vi har gjort mye rart sammen, men aldri spilt sammen, fortsetter Eldar Vågan.

Én fra byen, én fra landet

Forestillingen har fått navnet «Frukten fra landsbygda», til tross for at den ene av de to er bygutt.

– Eldar tenker vel litt mer på seg selv vel, i og med at han er fra Kapp, sier Johannessen.

– Ja, det er jeg som er fruktfatet her, da, skyter Vågan inn.

Øivind Johannessen har pleid å sette opp sommershow med ulike samarbeidspartnere i Østfold-byene, men i år beveger han seg altså litt lenger nordover, til en av mjøsbyene.

– Jeg har jo fått innlæring på dette med at Mjøsa renner ut i Glomma. Derfor er det en del Mjøsa-vann i årene våre her nede, sier han.

– Ikke akkurat popstjerne

I årets musikalske show får Johannessens velkjente karakter «Raymon» nok en gang en sentral rolle, og han får også prøve seg på nye oppgaver.

– Det som er moro er jo at det blir første gangen «Raymon» har et par egne sanger han skal få lov til å synge. Han har jo sunget før, men det har bare vært noen linjer med «Tre Kæll».

– Men å si at han blir popstjerne tror jeg er å ta noe i, ler Johannessen.

– Det har blitt min greie å ha et musikalsk show og putte Raymon inn på en troverdig måte inn i showet med et musikalsk nummer. Vi trenger litt balanse, for det må ikke bli for mye prat, legger Eldar Vågan til.

«Sommer hållidæi»

Fredag var de to innom «Etter to – før fem» for å gi NRK Østfolds lyttere en smakebit på forestillingen. En video av deres versjon av Cliff Richards legendariske «Summer Holiday» ble lagt ut på sosiale medier på torsdag, og har fått god respons.

– Vi har fått over 80 000 visninger på Facebook allerede. Det må jo nesten være noen som har kødda med tallene her, det kan jo ikke stemme, flirer Johannessen.

– Jeg tror folk er veldig glade over å få se ansiktene våre, at vi er blide karer og kamerater, og det svinger og låter. Det er nok så enkelt som det, sier Vågan.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: