«Premierer» jenter for å sende nakenbilder

Helene Adele Grønvik opplevde å bli lagt til i en Snapchat-konkurranse der jenter angivelig kan vinne premier til flere tusen kroner, dersom de sender nakenbilder.

Konkurranse Snapchat

Dette bildet fikk Helene Adele Grønvik tilsendt av Snapchat-kontoen. Det kan tyde på at mange jenter har sendt inn bilder.

Foto: SKJERMDUMP

– Jeg la merke til at noen hadde lagt meg til på Snapchat. Og disse sendte meg et bilde av at konkurransen var oppe i 4000 kroner. Jeg skjønte ikke hva dette var, så jeg sendte melding og spurte.

Det viste seg at hun fikk tilbud om å være med i en konkurranse der hun kunne vinne penger ved å sende kontoen et toppløsbilde og et bilde i BH.

Konkuranse på Snapchat
Foto: SKJERMDUMP

Grønvik syns konkurransen virket mistenkelig, og spurte om hvor de får pengene til å betale vinneren.

«Hva tjener dere på å få bilder av jenter nakne uten å benytte de videre? Noe som skurrer her, det skjønner jeg jo,» skrev hun i en melding til kontoen, og fikk dette svaret:

Konkurranse på Snapchat
Foto: SKJERMDUMP

Kontaktet Kripos

Kontoen blokkerte deretter Grønvik.

Helene Adele Grønvik

Helene Adele Grønvik ble blokkert av Snapchat-kontoen da hun stilte seg kritisk til konkurransen.

Foto: PRIVAT

– Jeg skjønner ikke hvorfor de gjør dette. Det er jo greit med personer over 18 år som sender inn, men det kan jo være mindreårige som sender inn også.

Etter at hun ble blokkert av Snapchat-kontoen valgte Grønvik å kontakte Kripos sin nettgruppe.

De kan fortelle at de har fått flere tips om denne konkurransen.

– Konkurransen spør blant annet om puppebilder. Det loves pengepremier og at bildene ikke skal publiseres eller videredistribueres, sier seksjonsleder Lone Pettersen ved IRES (Internettrelatert etterforskningsstøtte) på Kripos.

– Tror ikke bildene blir brukt videre

Pettersen forteller at det kun er kvinner over 18 år som har kontaktet Kripos om disse konkurransene.

– Vi har ikke indikasjoner på at det er jenter under 18 år som har blitt lurt med på dette. Vi har heller ingen indikasjoner om at bildene blir brukt videre

At folk blir kontaktet om konkurranser på nett er ikke nytt for Kripos. De blir fra tid til annen tipset om konkurranser der det blir bedt om bilder og videoer.

– De blir bedt om å sende inn alt fra voldsvideoer til drikkevideoer. Det er tvilsomt at noen vinner på dette. Formålet kan blant annet være å samle personopplysninger. Med andre ord er det all grunn til å være kritiske til slike konkurranser, sier hun.