NRK Meny
Normal

«Klamydia» var sprukket blindtarm

En 24 år gammel kvinne oppsøkte legevakten i Moss med sterke magesmerter. - Klamydiainfeksjon, sa legen.

Kvinnen ble derfor sendt hjem med en resept på antibiotika.

Men etter to dager måtte hun hasteopereres - for sprukken blindtarm.

- Menssmerter

Det var den 18. november i år at kvinnen først henvendte seg på telefon til legevakten på grunn av sine sterke magesmerter, skriver Moss Avis.

Da fikk hun beskjed om at smertene mest sannsynlig dreide seg om menssmerter. Men etter gjentatte henvendelser fikk kvinnen komme inn til en kontroll.

Selv antydet hun at smertene kunne dreie seg om en blindtarmbetennelse, men det ville ikke legevaktslegen høre på.

- Legen mente at hvis blindtarmen var årsaken, ville smertene vært så store at jeg ikke ville klart å gå. Hun var nesten ikke nær magen min med hånden, men var allikevel sikker på at det gjaldt klamydia eller en tarminfeksjon, sier den 24-år gamle kvinnen til Moss Avis.

Helsetilsynet

To dager senere måtte kvinnen oppsøke sin fastlege på grunn av de vedvarende smertene. Hun ble da umiddelbart videresendt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad for operasjon.

- En lege i Fredrikstad mente at sykdomstiden min kunne vært kuttet ned betraktelig hvis jeg hadde blitt operert tidligere. Ifølge han var blindtarmen i så dårlig forfatning at den mest sannsynlig allerede var sprukket da jeg var på legevakten, sier kvinnen til avisen. 

Helsetilsynet i Østfold er varslet om saken, og venter nå på en skriftlig klage fra 24-åringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: