NRK Meny
Normal

«Julenisse» smuglet godteri for 35.000 kroner

Tollerne på Svinesund fikk seg en overraskelse da de åpnet dørene på varebilen til en mann som jobbet som julenisse. I bilen lå det nemlig enorme mengder godteri.

Godteribeslag Svinesund

Den totale verdien på godteriet var nesten 35.000 kroner.

Foto: TOLLETATEN

Det var onsdag ettermiddag at en mann ble stoppet på tollstasjonen på Svinesund. Han sa han hadde kjøpt noe godteri, men da tollerne tok en titt i bilen fant de smågodt verdt 35.000 kroner.

Wenche Fredriksen

Seksjonssjef ved Svinesund, Wenche Fredriksen tror dette var årets største beslag av godteri så langt.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Mannen oppga til tollerne at han drev egen bedrift, og at det var i arbeidet han skulle bruke godteriet.

– Han er en slags kunstner som driver som julenisse og tryllekunstner, forteller seksjonssjef Wenche Fredriksen ved Svinesund tollkontroll.

Varene var ikke deklarert og ble dermed beslaglagt.

Var kjøpt i godtebutikk

Fredriksen forteller at det var mye forskjellig godteri i bilen, men at alt var pakket inn i plast eller papir. Godteriet var kjøpt i en vanlig godtebutikk på Nordby kjøpesenter.

Hvor mannen skulle være julenisse er ikke klart, men det er en risiko for at barna han skulle være nisse for ikke får godteri.

– I hvert fall ikke dette godteriet, sier Fredriksen.

Mannen blir politianmeldt for smuglingen, og vil ifølge Fredriksen risikere en bot på flere tusen kroner.

Årets største beslag

Seksjonssjefen sier dette beslaget av godteri er det største snopbeslaget på Svinesund i år. Hun forteller at er sjeldent de beslaglegger bare godteri.

– Som regel er det også matvarer og andre ting inkludert. Dette er nok et av de største beslagene vi har hatt av godteri, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte inn i lastebil

    Veien er delvis ryddet igjen og trafikken flyter forbi stedet i Kirkegata i Sarpsborg etter en ulykke, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. En bobil skal ha kjørt inn i et vogntog i Grans-krysset som skiller Kirkegata og Oscar Pedersens vei i Sarpsborg sentrum.

  • Trafikkuhell i Sarpsborg

    Det har vært en trafikkulykke i Oscar Pedersens vei i Sarpsborg. Brannvesen og politi er på stedet. Det skal være materielle skader, og de involverte blir sjekket ut av ambulanse.