NRK Meny
Normal

«Gudi»: – Usikker på om England er riktig

Gudmundur Thórarinsson var forrige uke på besøk hos Millwall og Wolverhampton. Men han er usikker på om England er riktig steg videre i karrieren.

Gudmundur Thorarinsson

ETTERTRAKTET: Islandske Gudmundur Thórarinsson er en ettertraktet spiller etter en strålende sesong for Sarpsborg 08.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Det var fint å se nivået og besøke klubbene, det var en fin erfaring. Men de spiller ganske fysisk fotball, og bruker mer kraft enn teknikk. Jeg vil helst spille langs bakken og beholde ballen i laget. Alt i alt er det nok andre skritt jeg tror ville passet meg bedre, sier en åpenhjertig Gudmundur Thórarinsson til NRK.

Islendingen var forrige uke på besøk hos både Millwall og Wolverhampton. Begge klubbene spiller i engelsk Championship. Millwall har allerede signalisert at de ikke kommer til å gå videre, mens Wolves-manager Kenny Jackett sier at de trolig vil ta en avgjørelse denne uken.

Opp til klubben

Men den 22 år gamle midtbanespilleren nevner selv Nederland og Tyskland som mer interessante land enn England.

– Om vi bruker Wolves som eksempel, så vet jeg ærlig talt ikke. Jeg har ikke fått noe tilbud fra dem, og det er vanskelig å sette seg inn i en posisjon man ikke er i. Det er absolutt ikke sånn at jeg nødvendigvis hadde kastet alt jeg har i hendene for å dra dit. Absolutt ikke. Drømmen er kanskje heller å komme seg til kontinentet.

Thórarinsson er nå hjemme på juleferie på Island, og regner med at han vet mer om fremtiden sin på nyåret.

– Hvis det er interesse for meg, så antar jeg at Sarpsborg vil ha litt penger. Så jeg regner med at de i hvert fall vurderer å selge meg nå. Men det blir opp til klubben. Om det blir sånn at jeg blir, så er man jo profesjonell og gjør sitt beste.

Åpner for ny kontrakt

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 er godt kjent med interessen rundt Thórarinsson, som har ett år igjen av kontrakten med sarpingene.

Berntsen forteller at partene kommer til å sette seg ned og diskutere situasjonen etter nyttår.

– Vi er både interessert i å få ut mer av potensialet hans, og få se ham på Sarpsborg stadion hver søndag i eliteserien neste sesong, sier han.

Midtbanespilleren selv åpner også for å forlenge kontrakten med Sarpsborg 08.

– Jeg har veldig sansen for klubben og alle personene rundt. Nå har jeg ikke møtt den nye treneren, men alt jeg har hørt er positivt, og gutta på laget er fantastiske. Alt med Sarpsborg er positivt og gøy. Vi har så vidt snakket om en ny kontrakt, men det har ikke vært noe formelt. Om det blir slik, så skriver jeg gjerne under på ny kontrakt og fortsetter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.

  • Væpnet aksjon i Mysen

    Politiet har satt i gang en væpnet aksjon i Mysen. Det er mannskap med hund på stedet. Aksjonen skal være rettet mot en spesifikk adresse, skriver Smaalenenes Avis. Bakgrunnen for aksjonen skal være en skyteepisode i Askim i ettermiddag.