NRK Meny
Normal

«En dag blir jeg morder...»

– Jeg beklager, men en dag blir jeg morder, skrev mannen i en tekstmelding til ekssamboeren. I løpet av kort tid fikk kvinnen en rekke skremmende meldinger. Nå er mannen dømt for forholdet.

Mobil

Tekstmeldingene kvinnen fikk fra ekssamboeren skremte henne.

Foto: Konterud, Roy / SCANPIX

Heggen og Frøland tingrett har dømt mannen, som er i begynnelsen av 50-årene og hjemmehørende i indre Østfold, til å utføre 30 timer samfunnsstraff.

Kvinnen og mannen var samboere i omkring fem år, men det ligger mer enn 20 år tilbake i tid. De to har felles barn.

Lite kontakt med barna

Etter bruddet bodde barna noe tid hos moren, noe hos faren. De senere årene har faren hatt svært lite kontakt med barna. Og han oppfatter det slik at morens holdning er en av årsakene til situasjonen. I retten hevdet kvinnen at hun ikke har ansvaret for situasjonen, det er barnas eget valg.

I fjor høst hadde mannen en tung periode og han drakk en del alkohol. En kveld i november sendte han en rekke tekstmeldinger til barnas mor. Meldingene ble sendt i løpet av en drøy halvtimes tid, om mannen forklarte at han hadde vært sterkt beruset og frustrert over den manglende kontakten med barna da meldingene ble sendt.

Fryktet at han skulle komme

Mannen skrev blant annet: «Jeg beklager men en dag blir jeg en morder», «Beklager men vi ses en gang til, lite hyggelig, døden er vår klare venn» og lignende.

Heggen og Frøland tingrett

Heggen og Frøland tingrett dømte mannen til samfunnsstraff.

Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Heggen og Frøland tingrett la vekt på hvordan kvinnen oppfattet meldingene hun fikk. Hun oppfattet mannen som ustabil, hun ble utrygg på sinnsstemningen hans og fryktet at han kunne komme. Hun var på vakt da hun gikk ut, noe som fortsatt sitter i. Kvinnen har ikke snakket men mannen etterpå, men hun har fått en tekstmelding til der han beklaget forholdet.

Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i 21 dager for mannen. Tingretten er enig at i utgangspunktet er ubetinget fengsel en riktig reaksjon for denne typen trusler. Retten har også merket seg at truslene førte til utrygghet hos kvinnen.

Tingretten tok likevel hensyn til at mannen opplevde å være i en fortvilet situasjon, og har også merket seg at mannen har søkt hjelp med problemene han sliter med.

Heggen og Frøland tingrett endte opp med å dømme mannen til å utføre 30 timer samfunnsstraff, og han har to måneder på seg til å utføre dette. Han må videre betale 1.500 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha ny runde om Viken

    At sammenslåingen av Troms og Finnmark er lagt på is gir en gyllen mulighet til å ta en ny runde om Viken også. Det mener Johan Edvard Grimstad i Senterpartiet. Han mener hele konstruksjonen av Østfold, Buskerud og Akershus er unaturlig, og ser nå en ny mulighet til å stoppe planene om sammenslåing

    Johan Edvard Grimstad
    Foto: Visjon Norge
  • Se kveldens siste nyhetssending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud