NRK Meny
Normal

«Artig-cup» endte med fengsel og sykehus

En bedriftsfotballkamp i Østfoldhallen i desember endte med at en spiller havnet på Ullevål sykehus og en annen nå er dømt til fengsel i fem måneder for voldsbruk.

Rettssal 3 i Fredrikstad tingrett

En bedriftsfotballkamp endte med sak i Fredrikstad tingrett.

Foto: Espen Torgersen / NRK

På kvelden mandag 1. desember møtte to bedriftsfotballag til «artig-cup» i Østfoldhallen. En halvtime ut i kampen støtte en spiller fra hvert lag sammen. Det endte med at den ene ble kjørt til sykehus med brudd i både nesen og begge kjevebenene.

Den andre spilleren, en 25 år gammel mann, møtte nylig i tingretten i Fredrikstad. Retten fant ham skyldig i legemsbeskadigelse.

Amper stemning

Flere vitner forklarte seg i retten om det som skjedde. De kunne fortelle at det allerede fra avspark hadde vært en svært amper stemning mellom de to lagene. Kampen bar preg av mye kjefting og mange ufine taklinger. Et stykke ut i første omgang oppstod det en situasjon mellom de to spillerne. Det endte med at de ba hverandre holde kjeft.

Noen minutter senere oppstod en situasjon foran målet til det ene laget. En spiller ble taklet, og det oppstod knuffing. Da jogget 25-åringen oppover banen. I retten forklarte han at han hadde til hensikt å få de andre til å roe seg ned.

Spilleren som han hadde vært i munnhuggeri med noen minutter før, løp etter. Han forklarte at hans hensikt var å forhindre at den andre skadet noen av medspillerne hans. Han tok ham igjen og dyttet til ham. Det endte med at den andre havnet i bakken.

Fikk spark i ryggen

25-åringen forklarte at han fikk et spark i ryggen. Da han reiste seg opp var motspilleren helt oppe i ansiktet hans. Han oppfattet det slik at han var i ferd med å angripe ham på nytt. Den andre forklarte at 25-åringen var raskt på beina og slo ham hardt i ansiktet.

Spilleren som var slått i ansiktet ble kjørt til sykehus i ambulanse. Der ble det konstatert brudd på nesen og kjevebena. Han ble sendt videre til Oslo universitetssykehus og operert der. Mannen var sykemeldt i vel tre uker.

Laster Twitter-innhold

Mente det var nødverge

25-åringens forsvarer hevdet i retten at klienten hadde handlet i nødverge og måtte frifinnes. Voldsbruken var ren reaksjon på at han selv hadde fått et spark i ryggen. Han var sykmeldt i 10 dager på grunn av ryggsmerter.

Fredrikstad tingrett mener at 25-åringens voldsbruk ikke står i forhold til det han selv ble utsatt for, og fant ham skyldig i legemsbeskadigelse som førte til lengre arbeidsuførhet. I tillegg til fengselsstraffen er 25-åringen dømt til å betale samlet 47.000 kroner i erstatninger og 5.000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.