NRK Meny
Normal

– Vi skal rykke opp

Det er ikke noe å si på innstillingen til Sarpsborg 08-spillerne før dagens kamp mot Ranheim.

Martin Wiig

Martin Wiig er toppscorer i 1. divisjon med 17 mål, og er med i dagens tropp mot Ranheim.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

– Vi skal rykke opp, det er i Tippeligaen vi hører hjemme. Det er ikke snakk om noe annet enn det, sier Christian Brink til sarpsborg08.no.

Og Sarpsborg 08 kan nærmest sikre seg en plass i neste års eliteserie allerede i dag. Men da må alt klaffe for de blåhvite i dagens runde i 1. divisjon.

Dersom Sarpsborg slår Ranheim, samtidig som Sandefjord taper hjemme mot Bryne, er det i teorien kun målforskjellen som kan rive direkte opprykk ut av hendene til sarpingene.

Men der er de suverene i forhold til laget fra hvalfangerbyen. Sarpsborg står før dagens kamper med 26 plussmål, mot Sandefjords 14.

For å sikre seg et godt utgangspunkt før de to siste kampene av årets serie, mener Brink at det må ligge en god innsats som grunn.

– Vi må innstille oss på dette. Vi må bevise at vi har noe der oppe å gjøre, og det tror jeg vi skal klare. Jeg håper og tror de fleste av spillerne er klar over det og hva som kreves. Vi skal opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Christian Brink

Christian Brink har blitt en svært populær spiller i Sarpsborg, etter at han signerte for dem i sommer.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Hoås er ute

Midtstopperen har vært plaget med skader den siste tiden, men friskmelder seg selv til dagens oppgjør i Trondheim.

– Jeg kjenner meg frisk og rask. I går gjennomførte jeg hele økta uten å kjenne noe til skaden, så jeg mener jeg er klar for å yte 100 prosent igjen, sier han til klubbens egne nettsider.

En som derimot ikke er med i dagens tropp er spisskjempe, og bursdagsbarn, Øyvind Hoås.

Moldenseren, som fyller 29 år i dag, ble skadet i 2–2 kampen mot Hødd sist, og blir ikke å se på banen mot Ranheim.

Kjemper om kvalik

For Ranheims del er det muligheten til å sikre seg en plass i kvaliken til eliteserien, som er motivasjon til dagens kamp.

– Det er en veldig viktig kamp for oss med tanke på kvaliken. Da bør vi helst ha tre poeng i denne kampen, og jeg har troen på at vi klarer akkurat det hjemme mot Sarpsborg 08, sier Fredrik Midtsjø til ranheimfotball.no.

Med tre kamper igjen av sesongen har «halve» 1. divisjon muligheten til å sikre seg enten direkte opprykk eller en av de fire kvalikplassene.

Midtsjø er sikker på at Ranheim blir et av lagene som klarer det til slutt.

– Jeg har virkelig tro på at vi skal klamre oss fast til en kvalikplass. Søndagens kamp blir som sagt utrolig viktig med tanke på akkurat det. Og vi bør nok kanskje ha 7 poeng på de 3 siste for at vi skal ta en kvalikplass.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.