NRK Meny
Normal

– Vi skal løpe fra FFK

Moss tar imot FFK på Melløs søndag, og MFK-trener Per Morten Haugen har seiersresepten klar: – Vi skal ta dem på tempoet, sier han.

MFK-trener Per Morten Haugen og John Muiruri

MFK-trener Per Morten Haugen (til høyre) og John Muiruri satser på seier mot FFK søndag.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Se: Moss - Fredrikstad kl. 16 (gratis)

Følg: Kampen spark for spark

Det er klart for lokaloppgjør på Melløs stadion søndag. FFK kommer på besøk, og det ligger an til å bli en fotballfest i Moss.

– Skal hindre at FFK får rom

FFK kommer til nabobyen med klare ambisjoner om å hente med seg tre poeng hjem, men hjemmelaget har like klare planer om seier.

– Vi møter et lag med mange gode enkeltspillere, og det er spillere som særlig kan være gode hvis de får tid og rom, men det skal vi sørge for at de ikke får. Vi går ut på banen for vinne denne kampen, sier MFK-trener Per Morten Haugen.

– Har hatt en jevn stigning

Hans trenerkollega hos FFK, Tom Freddy Aune, tror imidlertid at FFK er sterke nok til å vinne kampen, selv om laget faktisk ikke har slått Moss i en seriekamp på 26 år .

– Moss har noen spillere som er flinke til å skape muligheter, som Kenneth Kvalheim og Markus Ringberg, men for oss handler ikke denne kampen om Moss. Vi må bare spille vårt eget spill og gjøre det som skal til for å vinne kampen, sier Aune.

Han innrømmer at FFK har slitt med scoringsformen i år, men mener likevel at utviklingen går i riktig retning.

– Vi er et lag som det er veldig anskelig å slå. Vi har tapt bare en kamp av de siste 14 vi har spilt. I tillegg har vi hatt en jevn stigning på det vi presterer, og vi jobber målrettet for å få ut hele potensialet som ligger i laget, sier FFKs trener.

Tror på fysisk tøff match

Aune har stor tro på seier mot Moss, men regner med tøffe tak.

– Ja, det blir nok en fysisk tøff kamp - ikke minst fordi Moss har en ikke spesielt bra gressbane. I tillegg er det jo et lokaloppgjør, sier han.

MFK-trener Haugen sier at hjemmelaget satser på å unngå knokkelkamp på Melløs.

– Skal vinne på hurtighet

– Vi satser på å løpe fra FFK. De får stå for det fysiske, så får vi heller satse på å slå dem på tempoet, sier Haugen.

Moss ligger fire poeng bak FFK på tabellen, men har tradisjon for å spille godt mot gode motstandere og ikke minst for å gjøre det bra hjemme på Melløs.

Dermed ligger det an til et spennende oppgjør på Melløs søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i container

    Halden brannvesen har rykket ut til en brann i en container i Bjørnstadgata i Tistedal.

  • Tiltalt for at Fredrikstadmann døde

    To menn er tiltalt i forbindelse med at en Fredrikstad-mann døde i Bergen i fjor sommer, skriver Bergensavisen. De to er tiltalt for å forlatt mannen i hjelpeløs tilstand i en leilighet. Begge nekter straffskyld. – Min klient visste ikke at den nå avdøde var hjelpeløs. I så fall ville han aldri ha forlatt ham, sier en av forsvarerne, advokat Jannicke Keller-Fløystad, til Bergens Tidende.