NRK Meny
Normal

– Vi sitter inne på hotellrommet, for vi føler det er tryggest

Barnefamilien fra Skiptvet bor i nærheten av hotellet som ble angrepet i Tunisia. Barnefaren Kim Hogndal innrømmer at de er redde.

Kim Hogndal

Kim Hogndal er på ferie i Sousse i Tunisia sammen med familien.

Foto: Privat

– Vi har det ikke så veldig greit nå. Vi vet veldig lite. All informasjon har vi fått fra nett, forteller Kim Hogndal fra Skiptvet på telefon fra Sousse i Tunisia.

Minst 114 norske turister oppholder seg i den tunisiske byen Sousse, hvor minst 28 personer er drept i et angrep mot to hoteller.

På samme strand

Hogndal var sammen med Jeanett Solli og deres to barn på ni og 12 år på stranda da de fikk høre om terrorangrepet.

– Etter det jeg har hørt av andre, skjedde det på stranda to-tre hotell bortafor her. Det er den samme stranda vi var på, forteller han.

Etter angrepet har familien sittet inne på hotellrommet.

– Hotellet ligger midt mellom havet og gata, og da føler vi det er tryggest å være her.

– Vi har hørt fra noen andre turister at hotellet er stengt ved veien og ved stranda med væpnede vakter, men om det er tilfellet vet vi ikke, for vi har ikke villet gå ned og se, sier Hogndal.

– Tragisk

Tunisia har vært i høy beredskap siden mars, da væpnede islamister angrep Bardo-museet i Tunis.

Minst én av angriperne skal være drept. Ifølge nyhetsbyrået DPA har sikkerhetskilder opplyst at en tunisisk person er pågrepet for det dødelige angrepet.

Familien Hogndal skulle være i Sousse frem til mandag. Nå ønsker de heller å dra hjem.

– Vi har lest på nett at det ikke kommer til å gå noen flyvninger hjem før på mandag. Det er for så vidt greit hvis vi kan få informasjon om hva som skjer. Men sånn som situasjonen er nå, er ikke det veldig ålreit, sier Hogndal.

– Det er en uvirkelig situasjon. Det er rett og slett helt tragisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.