NRK Meny
Normal

– Vi setter ikke Moss på kartet uten turistkontor

Visit Moss skylder minst en million kroner. Nå er de ansatte sagt opp og turistkontoret legges ned. – Dette må erstattes, sier hotelleier.

Kjell Aanerød

Kjell Aanerød driver Viken Hotell som ligger på Dillingøy i Moss kommune. Han synes det er dumt at turistkontoret legges ned.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk/NRK

Styreleder Niels Wiig i Visit Moss AS sier til Moss Avis at de ansatte fikk oppsigelsene tidligere denne uken.

Årsaken til at turistkontoret sliter er blant annet et dyrt grunnlovsjubileum og at flere kommuner ikke lenger ønsker å gi økonomisk støtte til kontoret. Turistkontoret favner om kommunene Moss, Våler, Råde og Rygge. Våler har trukket støtten, rygge varsler at de skal trekke støtten.

– Og jeg regner med at Råde følger etter. Vi har tidligere dekket over underskuddet med midler fra sponsorer og aktiviteter, men det går ikke over tid. Nå som grunnlovsjubileet er over er det flere sponsorer som faller bort, eller bidrar i mindre grad enn før. Vi har fått likvide utfordringer, sier Niels Wiig til moss-avis.no.

LES OGSÅ:

Ønsker å sette Moss på kartet

Turistkontoret har i dag to ansatte og en prosjektstilling.

Visit Moss kommer til å driftes videre i tre måneder - altså ut oppsigelsestiden til de ansatte. Hva som skjer etter det er usikkert.

– Etter disse tre månedene vet vi ikke hvilken form selskapet vil få. Vi vet ikke hvordan organiseringen blir, men aktivitetene for publikum vil bestå. Vi må finne en løsning på hvordan vi skal ivareta dem, sier Wiig til avisen.

– Det høres jo veldig dumt ut. Jeg er jo en forkjemper for å sette Moss mer på kartet. Det gjør man ikke ved å legge ned visit Moss. Min umiddelbare tanke er at dette må erstattes med noe som er mer slagkraftig, sier Kjell Aanerød som driver Viken Hotell på Dillingøy i Moss.

Årsaken til at kommunene trekker seg ut av prosjektet, skal være at de mener det er Moss som får mest glede av turistkontoret.

– Jeg ser ikke de argumentene. Skal man bygge Moss eller regionen som destinasjon så, må man samles rundt ett knutepunkt - som Visit Moss. Det blir aldri noen greie på Visit Rygge eller Visit Råde, sier Aanerød til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sanner avgjør navnestrid

    Fredag møter kommunalminister Jan Tore Sanner representanter for Rømskog og Aurskog Høland kommuner, for å avgjøre navnet på den nye sammenslåtte kommunen. De to kommunene er uenige om hva den nye kommunen skal hete. Kommunestyret i Rømskog har vedtatt navnet Setten, mens Aurskog Høland mener kommunen bør hete Aurskog Høland.

  • Stoppet med spritkanner

    En mann fra Romania ble tatt med seg tre 10-literskanner med brennevin av uviss opprinnelse, da han krysset grensen på den gamle Svinesundsbrua fredag kveld. Han hadde også med en del flasker vodka og 11.000 sigaretter. Mannen, som kjørte en svenskregistrert bil, hevdet at han var på vei til Oslo for å besøke en venn.