– Vi setter ikke Moss på kartet uten turistkontor

Visit Moss skylder minst en million kroner. Nå er de ansatte sagt opp og turistkontoret legges ned. – Dette må erstattes, sier hotelleier.

Kjell Aanerød

Kjell Aanerød driver Viken Hotell som ligger på Dillingøy i Moss kommune. Han synes det er dumt at turistkontoret legges ned.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk/NRK

Styreleder Niels Wiig i Visit Moss AS sier til Moss Avis at de ansatte fikk oppsigelsene tidligere denne uken.

Årsaken til at turistkontoret sliter er blant annet et dyrt grunnlovsjubileum og at flere kommuner ikke lenger ønsker å gi økonomisk støtte til kontoret. Turistkontoret favner om kommunene Moss, Våler, Råde og Rygge. Våler har trukket støtten, rygge varsler at de skal trekke støtten.

– Og jeg regner med at Råde følger etter. Vi har tidligere dekket over underskuddet med midler fra sponsorer og aktiviteter, men det går ikke over tid. Nå som grunnlovsjubileet er over er det flere sponsorer som faller bort, eller bidrar i mindre grad enn før. Vi har fått likvide utfordringer, sier Niels Wiig til moss-avis.no.

LES OGSÅ:

Ønsker å sette Moss på kartet

Turistkontoret har i dag to ansatte og en prosjektstilling.

Visit Moss kommer til å driftes videre i tre måneder - altså ut oppsigelsestiden til de ansatte. Hva som skjer etter det er usikkert.

– Etter disse tre månedene vet vi ikke hvilken form selskapet vil få. Vi vet ikke hvordan organiseringen blir, men aktivitetene for publikum vil bestå. Vi må finne en løsning på hvordan vi skal ivareta dem, sier Wiig til avisen.

– Det høres jo veldig dumt ut. Jeg er jo en forkjemper for å sette Moss mer på kartet. Det gjør man ikke ved å legge ned visit Moss. Min umiddelbare tanke er at dette må erstattes med noe som er mer slagkraftig, sier Kjell Aanerød som driver Viken Hotell på Dillingøy i Moss.

Årsaken til at kommunene trekker seg ut av prosjektet, skal være at de mener det er Moss som får mest glede av turistkontoret.

– Jeg ser ikke de argumentene. Skal man bygge Moss eller regionen som destinasjon så, må man samles rundt ett knutepunkt - som Visit Moss. Det blir aldri noen greie på Visit Rygge eller Visit Råde, sier Aanerød til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uten telefon i snart en uke

    Telenor kan fortsatt ikke si når feilen på telefonlinja til Aspedammen i Halden blir reparert. I forbindelse med arbeid langs jernbanen er flere kabler blitt revet ned og Telenor har ikke fått tak i sikkerhetsfolk som kreves for at linja skal bli reparert. Mobildekningen i området er dårlig slik at folk er avhengig av fasttelefon, opplyser en beboer til NRK.

  • Truet med kniv

    En mann er pågrepet mistenkt for å ha truet en ansatt ved Blå kors-senteret i Sarpsborg med kniv lørdag formiddag. Politiet opplyser at pågripelsen skjedde uten dramatikk og at mannen ikke hadde kniv på seg. Kniven som skal ha blitt brukt er ikke funnet.