NRK Meny
Normal

– Vi merket godt at lynet traff

Et lynnedslag førte til kratt- og lyngbrann ved et boligfelt i Moss.

Kratt- og lyngbrann i Moss

Brannvesenet rykket ut med biler fra både Moss og Vestby, og fikk raskt kontroll på brannen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Brannvesenet har rykket ut med biler fra både Moss og Vestby for å slukke brannen ved Slalåmbakken i Moss. Meldingen kom inn litt før klokken 12 torsdag.

– Vi fikk først høre at det brant flere steder, men det viste seg at det var innenfor det samme området, sier vaktleder Ole Martin Isebakke ved Alarmsentralen Brann Øst til NRK.no.

Alarmsentralen holder til like i nærheten av stedet lynet slo ned, og vaktlederen forteller at de raskt skjønte hva som var på ferde.

– Det smalt bra, så vi merket godt at det traff.

Rett etter klokken 12 opplyser han at brannvesenet har kontroll på stedet.

– Det er ikke noen fare for spredning, sier Isebakke.

Twitter opplyser alarmsentralen at Moss brannvesen er ute på diverse oppdrag som følge av lynnedslag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåssing på Lisleby

    Politiet måtte rykke ut for å stanse en slåsskamp på Lisleby i Fredrikstad søndag morgen. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiet sier til avisen at det var MC-folk, og mest sannsynlig medlemmer av motosykkelklubben Outlaws. En person skal være sendt til legevakt med skader i hodet.

  • Økning i pasienterstatninger

    Utbetaling av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. Også utbetalingene har økt fra 15,5 til 23,5 millioner i samme periode. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.