– Vi leverte pengene fra TV-aksjonen hit

Knut Audun Johansen (11) gikk som bøssebærer for årets TV-aksjon. Han synes det er synd hvis mannen som ranet Spydeberg sparebank var ute etter aksjonspengene.

Ran i Spydeberg og TV-aksjonen

Knut Audun Johansen fikk vite om ranet på skolen. Han synes det er synd hvis raneren fikk med seg penger fra TV-aksjonen.

Store bevæpnede styrker fra politiet i Follo og Oslo rykket onsdag formiddag ut til Spydeberg sparebank etter meldinger om et væpnet ran.

Knut Audun Johansen (11) fra Spydeberg tror at gjerningsmannen var ute etter penger fra TV-aksjonen.

– Jeg tenkte at det kunne være en forbindelse med TV-aksjonen. For de fikk inn masse penger i Østfold. Jeg samlet inn penger og leverte dem hit til Spydeberg sparebank.

– Vi må få tak i tyven

Johansen var selv ute og gikk som bøssebærer i helgen. Han synes det er synd hvis raneren fikk med seg pengene som skulle gått til Nasjonalforeningen for folkehelsen.

– Jeg tror at tyven tenkte på det. Det er litt dumt at han kanskje har tatt pengene som skal gå til demens. Vi må få tak i tyven, for det er litt skummelt, sier han.

Banksjef Rune Hvidsten i Spydeberg sparebank ønsker ikke å kommentere om raneren fikk med seg penger fra TV-aksjonen.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Han fikk nok med seg noe penger, men det har jeg foreløpig ikke full oversikt over, sier han.

Elever måtte holde seg inne

Ordfører i Spydeberg, Knut Espeland, opplyser at elevene ved barneskolen ble holdt innendørs frem til situasjonen ble avklart. Dette ble gjort på oppfordring fra politiet.

– Det er jo ikke lange biten fra banken til barneskolen og ungdomsskolen, så det er naturlig å gjøre.

Utenfor Hovind Skole

Thomas Grønlund måtte hente barn ved Hovin Skole på grunn av ranet av Spydeberg sparebank.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– Nå har kommunen etablert kriseteam og vi har fokus på å ta vare på dem som ble direkte involvert i dette ranet, sier Knut Espeland.

Rektor ved Hovin skole opplyser at på grunn av ranet holder de elevene igjen på skolen til de blir hentet av foreldre eller til de får klarsignal fra politiet om å la elevene gå hjem.

Elever som vanligvis tar buss til og fra skolen måtte i dag bli hentet av foreldrene.

– Så lenge man ikke vet helt hva som skjer og skolen ligger så nærme så synes jeg det var veldig bra at barna ble holdt inne på skolen, sier Thomas Grønlund som har barn på Hovin skole.

Han synes det er skremmende at et væpnet ran kan skje på et lite sted som Spydeberg.

– Jeg kom faktisk litt oppi dette. Jeg var i Spydeberg og skulle på jobb, og kom da gjennom sentrum og la merke til at var mye politibiler der. Man blir litt sjokkert når det skjer slike ting i lille Spydeberg.