NRK Meny
Normal

– Vi hevet nivået, sier Erlandsen

FFK utlignet til 1–1 på straffe i sluttminuttene mot serieleder Sogndal. Trener Arne Erlandsen mener det var fortjent at FFK fikk ett poeng. Men mange mener FFK filmet seg til straffespark.

FFK Arne Erlandsen

En klar nivåheving siden forrige kamp, mener FFK-trener Arne Erlandsen om poengdeling mot serielederen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– En tett kamp, som kunne bikket begge veier, sier FFK-trener Arne Erlandsen til NRK etter kampen.

– Det er en klar nivåhevning med tanke på entusiasme og energi. Vi møter et bedre lag, som også er gode.

Sogndal tok ledelsen sent i kampen. I det 78. minutt får Babacar Sarr sjansen fra fem meters avstand etter en dødball, og setter ballen i mål.

Filmet seg til straffe?

Seks minutter senere går FFKs Adam Straith ned i Sogndals 16-meterfelt. Dommeren dømmer straffe. Sogndals spillere og benk protesterer vilt, de mener kanadieren har filmet seg til straffe. Trener Eirik Bakke blir til slutt sendt på tribunen av dommerne. Etter alt oppstyret utligner tidligere Sogndal-spiller Tim André Nilsen på stadion. Resultatet står seg til kampslutt.

Eirik Bakke

Sogndals trener Eirik Bakke er ikke i tvil om at Adam Straith filmet seg til straffe i går.

Foto: Steinar Lote / NRK

– Jeg sparker en vannflaske og blir sendt på tribunen, det er det som skjer, sa Eirik Bakke etter kampen.

– Det er klart det er veldig surt når det er klar filming og dommeren er i så god posisjon at han burde ha sett det, sier Bakke om straffen.

Erlandsen har ikke mye å si om straffesituasjonen til NRK etter kampen.

– Vi fikk et offsidemål annullert, jeg vet ikke om det var offside. Jeg så ikke straffesituasjonen. Bakke ble sendt på tribunen, han pleier å være en rolig og sindig mann, så det var sikkert noe rart der.

Fortsatt hard kamp for å overleve

Ett poeng mot serielederen er ikke nok til å ta FFK over nedrykksstreken igjen. Arne Erlandsen sier de er klar over situasjonen.

– Det er bare å jobbe knallhardt videre. Det er ingen snarveier. Vi er der vi er, og fortjener å være der vi er. Jobber vi hardt for å komme oss over streken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: