NRK Meny
Normal

– Vi har holdt fokus på fotballen

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen mener at den mye omtalte narkosaken ikke har ødelagt forberedelsene til dagens oppgjør mot Odd Grenland.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen

Vi har hatt en uke med fantastisk gode treninger og gutta gleder seg til ny seriekamp, sier Roar Johansen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Torsdag denne uka kom nyheten som slo ned som en bombe i fotball-Norge.

En av spillerne på Sarpsborg 08 var siktet i en narkosak i Oslo, etter å ha vært tilstede i en leilighet full av marihuana som politiet slo til mot .

– En personalsak

Spilleren har ikke testet positivt på narkotiske stoffer, men saken er nå under etterforskning nå av politiet i Oslo. Inntil videre er Sarpsborg 08-spilleren siktet i saken.

I dag møter Østfold-laget Odd Grenland til kamp, og trener Roar Johansen håper og tror at saken ikke har ødelagt oppkjøringen til kampen.

– Det har sikkert gått noen tanker gjennom hodet til spillerne, men vi har klart å holde fokus på det vi skal holde fokus på, nemlig fotballen. Vi har hatt en uke med fantastisk gode treninger og gutta gleder seg til ny seriekamp. Uansett er det er personalsak som vår sportslige leder tar seg av, sier Johansen til SA-tv.

– Må ikke være redde for å gjøre feil

Sarpsborg 08 har foreløpig ikke tatt eliteserie-poeng på bortebane denne sesongen, men har med seg en borteseier over Sprint-Jeløy i cupen sist helg .

Odd Grenland har slitt på hjemmebane hittil i år og Johansen tror at en seier i Skien er innenfor rekkevidde.

– Vi er nødt til å tørre å by på oss selv og spille med den samme gløden vi har på hjemmebane. Tidligere har vi vært litt for redde for å gjøre feil på bortebane. Seieren i cupen kom godt med. Så må vi bare se om det er nok til å slå Odd Grenland, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Simen Brenne

Simen Brenne er på vei tilbake på Odd-laget og forventes å være klar til kveldens kamp mot Sarpsborg 08.

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Tøff motstander

Sarpsborg 08 har hatt en god start på sesongen og ligger akkurat nå på en 4. plass på tabellen. Det unge mannskapet har overrasket og slått både Molde, Sogndal og Start - på hjemmebane vel og merke.

Selv om Odd ligger på en 13. plass og har hatt en svak sesongstart, er det et erfarent og seiershungrig lag som venter i Skien i dag. Derfor er Sarpsborg 08-treneren forberedt på en tøff oppgave.

– De har en del spillere som har vært i krigen før, men det hjelper ikke med gamle krigere hvis det går fort rundt beina på dem, smiler Johansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsket å være synlige, ble svindlet

    Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.