NRK Meny
Normal

– Vi er 100 prosent for ren idrett

Slik reagerte skistjernene Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira på dopinginnrømmelsen til Steffen Kjærgaard.

Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira

Det er tydelig godt humør hos det norske skilandslaget.

Foto: Privat/Twitter

Bildet av de to skiløperne ble lagt ut på Twitter, rett etter pressekonferansen der tidligere syklist Steffen Kjærgaard innrømmet bruk av doping i sin aktive karriere.

– Først stod vi i sportstopper, men så sa vi til hverandre at vi måtte ta dem av og ta et bilde, sier Steira til VG Nett.

Jentene er med skilandslaget til italienske Val Senales for å lade opp til sesongstarten, men nyhetene om Kjærgaards dopingbruk har nådd også dem.

– Det er bra at alle som doper seg blir tatt, enten det er nå eller for lenge siden, sier Skofterud.

For å vise at de er motstandere av doping la de to ut det lettkledde bildet på Twitter med hashtagen «100%REN».

– Dette er vår måte å vise at vi er 100 prosent for ren idrett, sier Steira til VG.

– Dette er en kreativ måte å vise hva vi står for. Litt moro må vi ha det på samling. Det er mye godt humør i laget. Dette var kanskje litt over grensen, men det må folk tåle.

Langrennseliten reagerte med sjokk og vanntro

NRK møtte flere av skistjernene under høydetreningen i Val Senales. Der var det dopinginnrømmelsen som var det store samtaleemnet i dag.

– Det er rett og slett tragisk. Jeg er sjokkert over at en norsk utøver har dopet seg gjennom flere år, sier Marit Bjørgen.

Flere av de norske langrennsløperne har sett opp til syklistene og hatt dem som forbilder. Langrennssjef Åge Skinstad er klar og tydelig i sin omtale av kollegaen i sykkelforbundet.

– Jeg har mistet respekten for alle som har dopet seg.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Langrennsløperne mottok meldingen om Steffen Kjærgårds dopinginnrømmelser rett etter dagens første treningsøkt i Italia.Og de reagerte med sjokk og vanntro.

Langreennseliten reagerte med sjokk og vanntro

– Ingen medlidenhet

Også syklist Emilie Moberg fra Halden har brukt Twitter som kanal for å kommentere innrømmelsene til Steffen Kjærgaard i dag.

Ungjenta deltok for Norge under OL i London og skriver at hun ble skuffet.

«Klump-i-halsen-følelse å se en person du har hatt respekt for innrømme doping.. Ingen medlidenhet, men for en tung dag det må være.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.