Sextiltalt politimann: – Jeg ser frem til å bli ferdig med saken

Politibetjenten fra Østfold, som er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang, ser frem til at rettssaken mot ham skal starte i mai.

Det slo ned som en bombe i lokalsamfunnet i Østfold da en politibetjent ble pågrepet og siktet for å ha misbrukt sin stilling i februar i fjor.

Politimannen, som også har vært aktiv som lokalpolitiker, skal ifølge tiltalen ha forledet flere unge kvinner via internett. Han skal også ha gjennomført samleie med to kvinner.

Det er selvsagt veldig belastende både for meg og mine nærmeste å ha en slik tiltale hengende over seg. Jeg må bare ta en dag om gangen. Det er vanskelig å se forbi rettsaken.

Den sex-tiltalte politibetjenten / NRK.no

I mai starter rettssaken mot politibetjenten, som i dag er suspendert fra stillingen.

– Nå er det over ett år siden etterforskningen startet, så jeg er rimelig godt fornøyd med at man nå kan se slutten på dette. Det skal bli godt å bli ferdig med saken, det har tatt veldig lang tid, sier politibetjenten til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Veldig belastende

Det er en omfattende liste med tiltalepunkter som mannen må svare for i retten. Tilsammen dreier det seg om 20 forhold, flere av dem svært alvorlige.

Misbruk av stilling, avhengighetsforhold, eller tillitsforhold, for å skaffe seg seksuell omgang, er de mest alvorlige punktene.

Politimannen skal også ha vært i besittelse av en rekke bilder og videoer med seksuellt innhold. Ifølge Spesialenheten for politisaker dreier det seg om over 1600 datafiler.

Tilsammen er syv kvinner berørt i saken, og mannen skal ha kommet i kontakt med kvinnene via kontaktsider på nettet.

– Belastende for meg og mine nærmeste

Tiltalebeslutningen mot mannen var klar i september i fjor.

Politibetjenten vil ikke kommentere innholdet i tiltalen, men sier til NRK.no, at det har vært en tøff tid for ham og familien etter at han ble siktet og senere tiltalt i saken.

– Det er selvsagt veldig belastende både for meg og mine nærmeste å ha en slik tiltale hengende over seg. Det tror jeg de fleste skjønner, uansett hva man måtte mene om skyld eller ikke, sier han til NRK.no.

– Tar en dag om gangen

Mannen trakk seg fra alle politiske verv etter at han ble pågrepet i februar i fjor, og sier at det er vanskelig å se for seg hvordan livet blir etter at dommen har falt - uansett utfall.

– Jeg må bare ta en dag om gangen. Nå er det en rettssak som står for døra og den må bare gjøres unna på best mulig måte. Så får resultatet av den påvirke hva som skjer videre. Det er vanskelig å se forbi rettsaken, forteller han til NRK.no.

Det er satt av 16 dager til rettssaken i Moss tingrett. Politibetjenten har tidligere sagt at han vil erklære seg ikke skyldig i tiltalen han har mot seg når rettssaken begynner.

– Det vil ikke komme noen bomber når saken starter, er alt han vil si om det nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Legesjekk etter trafikkulykke

    Totalt fire personer involvert i trafikkulykken i Rakkestad. To personer er kjørt til sykehuset Kalnes og to til lokal legevakt. Formentlig ingen alvorlig skadd, skriver politiet på Twitter. Årsaken til ulykken er ukjent, men en av bilene skal ha svingt unna for vilt.

  • Trafikkulykke på rv 22 i Rakkestad

    Tre biler er involvert i en trafikkulykke på Mysenveien. Ifølge politiet skal alle være ute av bilene. Nødetatene er på stedet.