NRK Meny
Normal

– Var aldri en forutsetning at Avinor skulle være med

Investorgruppen som ønsker å drive Moss lufthavn Rygge videre er glad for at samferdselsministeren avviste forslaget om statlig engasjement i flyplassen.

Knut R. Johannessen

Initiativtakeren for videre drift av flyplassen på Rygge, Knut R. Johannessen, håper å kunne overta en flyplass mest mulig intakt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Det har aldri vært en forutsetning fra vår side at Avinor skal være med i dette, snarere tvert imot, sier Knut R. Johannessen, initiativtakeren for videre drift av flyplassen på Rygge.

Tidligere i dag avviste samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) nok en gang forslaget om at staten skal være med på å overta driften av Moss lufthavn Rygge.

Hovedaksjonærene i Rygge sivile lufthavn var ikke fornøyd etter mandagens møte med investorgruppen som vil drive flyplassen videre. De mener den eneste muligheten for videre drift ligger i statens engasjement gjennom Avinor og et samarbeid med Forsvaret.

Investorgruppen står likevel alene på banen etter Solvik-Olsens klare beskjed, men det er de også fornøyd med.

– Hvis Avinor hadde ønsket å engasjere seg, så hadde ikke vi hatt en rolle i dette. Vi er veldig glad for den avklaringen som samferdselsministeren kom med i dag, sier Johannessen.

Mest mulig intakt

Det kan være avgjørende for videre drift av Moss lufthavn Rygge at nye eiere kan overta en flyplass som er fungerende.

– Vi jobber ut ifra en forutsetning om at vi skal klare å overta et «going concern». Veldig mye av verdien i flyplassen ligger i organisasjonen og i de medarbeiderne som til daglig gjør en skikkelig innsats, mener Johannessen.

Dersom flyplassen legges ned vil det kreve mye å få den på bena igjen. Kanskje altfor mye.

– Det sier seg selv at det vil bli uendelig mye tyngre, og derfor er det et stort poeng for oss at vi overtar dette mest mulig intakt.

– Det vil ikke skje

Det er likevel ingenting som per dags dato tilsier at de kan overta en flyplass i drift. Det var ledelsen for den sivile lufthavnen helt klar på etter mandagens investormøte.

– Det er skapt et mediebilde om at noen skal overta et «going concern» 1. november. Det vil ikke skje, mener administrerende direktør ved Rygge sivile lufthavn, Pål F. Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Blir ishockeypresident

    Tidligere ordfører i Moss, nå stortingsrepresentant for Østfold Høyre, Tage Pettersen er innstilt til jobben som president i Norges Ishockeyforbund, skriver Moss Avis. Pettersen har vært visepresident i snart ett år. Forbundet har sitt ting i juni.

    Tage Pettersen
    Foto: Kathrine Brønn / NRK
  • Se nyhetene fra Østfold

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud