NRK Meny
Normal

– Ingen i opposisjonen har vært på møtene våre

Kontrollutvalget i Halden slår tilbake mot opposisjonspolitikerne, som har kritisert utvalget for å være udemokratisk sammensatt.

Kontrollutvalget i Halden kommune

Kontrollutvalget i Halden, med utvalgsleder Ann Kristin Grødahl (midten) i spissen har måttet tåle sterk kritikk fra opposisjonspolitikerne den siste tiden.

Foto: Kjetil A. Berg/Halden Dagblad

Kontrollutvalget i Halden har måttet tåle sterk kritikk fra opposisjonspolitikerne den siste tiden.

Utvalget har blant annet blitt kritisert for å være udemokratisk sammensatt, sist i forbindelse med håndteringen av den såkalte ASVO-saken i Halden .

– Uttaler seg på sviktende grunnlag

Men nå slår utvalgsleder Ann Kristin Grødahl tilbake.

Hun liker dårlig at opposisjonspolitikerne kommer med slike anklagelser, og viser til at ingen av kritikerne noensinne har møtt opp til de åpne utvalgsmøtene.

– De roper på mer åpenhet og kritiserer at sakene diskuteres i lukkede møter. Men jeg hadde forventet at de i det minste kom på møtene for å se hva som faktisk foregår. Derfor mener jeg de uttaler seg på sviktende grunnlag, sier Grødahl til NRK.no.

LES OGSÅ:

Avviser kritikken

Venstres Geir Helge Sandsmark forstår ikke hvorfor han skal være til stede på møtene, og sier han uansett kan lese referatene.

– Og så vidt jeg vet foregår disse møtene på dagtid, noe som gjør det vanskelig for en fritidspolitiker som meg, sier Sandsmark.

Kritikken fra Grødahl avvises også av Carl-Victor Sundling, som er Høyres gruppeleder i kommunestyret i Halden.

– Jeg har ikke behov for å være med på kontrollutvalgets møter. Møtene er blitt åpne, men fortsatt er mange saker untatt offentlighet. Vi har heller ikke rett til å uttale oss i møtene, sier Sundling til NRK.no.

LES: Kan bli anmeldt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.