NRK Meny
Normal

– Tyngre enn andre mandager

Norges nye rallyhelt har kommet hjem til Våler, og innrømmer at han er sliten etter en lang helg.

Video Mads Østberg hjemme igjen

Mads Østberg er hjemme i Norge etter at han vant Norges rally-hjerter i Rally Sverige i helgen.

Unggutten fra Våler i Østfold ble etter helgens bragd den tredje nordmannen i historien som har endt på pallen i en VM-runde i rally.

Mandag kom Norges nye rallyhelt hjem til Våler og fant endelig tid til å slappe av etter mediekjøret som har fulgt etter hans definitive gjennombrudd.

Les også:

– Jeg er vant til å kunne parkere bilen etter løpet, spise middag og slappe av. Sånn har det definitivt ikke vært denne gangen. Det har blitt mye oppstyr med pressekonferanser og premieutdelingen. Så det har vært veldig mange morsomme ting, men også veldig uvant, sier Østberg til NRK.no.

– Har brukt opp batteriet

Selv om han nå er tilbake på norsk jord er det fortsatt fullt kjør for Østberg og hans team de kommende dagene. Nå starter nemlig arbeidet med å finne nok penger til å fullføre hele rally-sirkuset. Det er nemlig ikke på plass - foreløpig.

– Vi jobber hardt for å få kjøre hele VM-sesongen. Vi har et budsjett som holder til å kjøre ni VM-runder, og det er 13 totalt. Vi håper nå at resultatene skal hjelpe til med å skaffe nye sponsorer, og forbedre de avtalene vi har fra før, sier han.

Se hvordan Mads Østberg presenterte sin nye bil i videovinduet under:

Video Østberg presenterte sin nye bil

Mads Østberg presenterte sin nye bil.

Østberg selv har imidlertid hatt fullt fokus på å håndtere pressen de siste dagene. Han vet derfor ikke mer om arbeidet med sponsorene, enn at det jobbes for fullt.

– Jeg har ikke hørt noe om hvordan det ligger an, men jeg har fokusert mest på media. Jeg vet at markedssjefen i teamet har brukt opp batteriet på telefonen sin et par ganger i dag, så det er høy aktivitet, sier han.

– Vant nok ikke festen

Mads Østberg var tydelig sliten etter alt mediekjøret i helgen, men han fant som seg hør og bør tid til en liten fest etter andreplassen i Rally Sverige. Men heller ikke på festen etterpå gikk han helt til topps.

– Jeg fikk kommet meg på hotellrommet en liten tur for å dusje og spise middag, også skal jeg ikke legge skjul på at det ble en liten fest etterpå. Vi holdt det gående til 4 i natt, sier han og legger til:

– Jeg vant kanskje ikke festen, men jeg hadde det utrolig gøy med hele teamet, så vi har storkost oss. Dagen i dag er litt tyngre enn vanlige mandager.

Hør intervju med Mads Østberg fra NRK Østfolds ettermiddagssending her:

Hyller Solberg-effekten

«Mad Mads» som Østberg blir kalt i rallykretser, kom med et hårete mål før VM startet og uttalte at han satset på å slå Solberg-brødrene i flere VM-runder.

Allerede i Rally Sverige klarte han å nå en del av målet sitt, men han legger til at han er full av beundring fra hva Solberg-brødrene har gjort for sporten i Norge.

Les også:

– Solberg-effekten har vært veldig positiv for sporten. Det er veldig gøy at det har blitt veldig folkelig og at flere følger med på rally, for det er fin idrett, sier han.

Han er også svært ydmyk i forhold til at han nå har fått muligheten til å kjøre mot gamle helter.

– Dette er folk som har ligget langt foran meg før, og som jeg også i mange år har sett på TV. Det er store stjerner og verdens beste sjåfører, og å da kunne kjempe blant dem og i tillegg ende helt i toppen, det er ubeskrivelig men veldig godt, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båtfyll-smell for 47-åring

    En 47 år gammel mann må sone i 36 dager, etter at han med høy promille kjørte en motorbåt rett på land. Det skjedde ved Fredagshølet på Hvaler sommeren 2016. Han må også betale 160 000 kroner i erstatning til tre passasjerer som ble skadet.

  • Tre til sykehus etter bussvelt

    Tre busspassasjer ble kjørt til Kalnes sykehus i Sarpsborg etter at en toetasjes buss veltet på E18 ved Ørje i natt. Det var 25 passasjerer i bussen, som var på vei ut av landet. Ifølge politiet har sjåføren forklart at han fikk mistet kontrollen i en sving på det glatte og sørpete føret. Bussen skal nå gjennom tekniske undersøkelser.