NRK Meny
Normal

– Tragisk om kampen ble fikset

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten sier han er 100 prosent sikker på at en kamp mellom Moss og Aalesund i 2006 var fikset. Erik Holtan, som sto i mål for Moss under kampen, synes saken er ubehagelig.

Erik Holtan

Erik Holtan sto i mål for Moss da de tapte 0–5 for Aalesund.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Knut Høibraaten forteller i sin nye bok at han i 2006 ble tilbudt 800 000 av en mann for å sørge for at Moss tapte førstedivisjonsoppgjøret mot Aalesund med minst tre mål, skriver VG.

 «Fotballagenten»

Knut Høibraaten skriver i sin nye bok at han er sikker på at mossekampen var fikset.

Han takket nei til tilbudet, men er sikker på at noen andre ble fristet av pengene.

– Jeg er 100 prosent sikker på at den kampen ble fikset. Han snakket som om at dette var noe de hadde gjort i flere år. Selv om det var snakk om mye penger, var jeg aldri fristet til å si ja, sier han til VG.

Moss tapte kampen 0–5 på hjemmebane mot Aalesund.

Keeperen: – Kampen var litt rar

Målvakt under kampen, Erik Holtan, sier det er ubehagelig å ha spilt en kamp der noen kan ha sabotert.

– Det er overraskende å tenke på at noen eventuelt kan ha gjort noe sånn som det her. I min verden er det helt totalt fjernt å tenke sånn i det hele tatt, men det er skuffende hvis det stemmer, sier han til NRK.

Han legger vekt på at man ikke vet om påstandene fra Høibraaten stemmer.

– Men om det stemmer er det tragisk, sier han.

Holten forteller at den aktuelle kampen mellom Moss og Aalesund var spesiell.

– Jeg husker kampen fordi jeg syntes den var litt rar. Vi hadde et ålreit lag, men så tapte vi 0-5. Det var veldig mye. Vi holdt stand en stund, men så sprakk det godt i andreomgang. Jeg husker ikke noen spesielle detaljer om hvem som var gode eller ikke.

Målvakten ble kåret til banens beste etter at han klarte å redde en straffe. Likevel ble det mange mål til motstanderen.

– Jeg synes det er litt ubehagelig for den første man mistenker er keeperen. Men jeg føler at jeg har litt god samvittighet siden jeg reddet straffen etter noen få minutter. Hadde man vært kjøpt ville man vel ikke reddet den, sier Holtan.

Hvis det viser seg at anklagene stemmer håper han vedkommende får streng straff.

Klubben vil undersøke

Styreleder i MFK, Thomas Thorkildsen

Styreleder i MFK, Thomas Thorkildsen, sier at de skal ta tak i saken.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Styreleder i MFK, Thomas Thorkildsen, liker dårlig det han nå hører om kampfiksing i klubben. Han sier at de skal ta tak og granske saken.

– Jeg registrerer det som blir sagt og jeg registrerer hva de involverte som var med den gangen sier om at det ikke er riktig. Men vi må håndtere det som at det har kommet en sak og vi i styret skal vurdere om vi går videre med det for å etterprøve hva som faktisk har skjedd.

Om det stemmer frykter han hva det vil ha å si for klubbens rykte.

– Det er ikke noe positivt for Moss fotballklubb å bli dratt frem i en sånn sak. Om det er rett eller ikke er det uansett ikke en god situasjon. Det er grunnen til at vi ønsker å gjøre noe med det og etterprøve det.

Kalt inn av NFF

I forbindelse med bokas påstander kaller Norges Fotballforbund Høibraaten inn på teppet. De skriver i en pressemelding at de ber han komme med all informasjon han sitter på i saken.

Ifølge pressemeldingen har forbundet allerede tatt kontakt med dommeren og undersøker videobilder fra kampen. Høibraaten blir nå invitert til et møte med NFF.

I boken til Høibraaten gjengis også detaljerte samtaler med blant andre fotballedere og spillere. Den inneholder videre en rekke påstander om juks og snarveier i norsk fotball.

Høibraaten jobbet i seks år som fotballagent og har stått bak flere spillersalg i norsk og internasjonal fotball. For eksempel har han har vært med på å hente Rodolph Austin, Anders Lindegaard og Bojan Zajic til norsk eliteserie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bil i Moss

    Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.