NRK Meny
Normal

– Torsdag blir det ekkelt å kjøre

Onsdag var det vanskelige kjøreforhold med glatte veier flere steder i Østfold. Torsdag morgen kan det bli enda verre.

Svært glatte veier på Nordmøre etter underkjølt regn i natt.

Illustrasjonsfoto: Meteorologene ber folk være ekstra oppmerksomme når de kjører bil torsdag morgen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er en fordel å legge om til vinterdekk nå hvis man ikke har gjort det, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl. Torsdag blir det nemlig enda vanskeligere kjøreforhold i hele fylket.

– Det ventes sludd og snø sør for Hamar. I Østfold blir det i tillegg nordøstlig vindretning som fører til kald bakke. Når det attpåtil kommer sludd eller snø får vi blandingsføre og vanskelige kjøreforhold, sier Escobar Løvdahl.

– Hvis man er i Østfold er det bare å legge om til vinterdekk. Blandingsføre gjør at det kan være ekkelt å kjøre bil, sier Escobar.

Snø flere steder

Det vil snø flere steder i fylket, forteller meteorolog Espen Biseth Granan.

– Allerede sent onsdag kveld kommer det nedbør fra sørvest. Det ser ut til at de fleste stedene i Østfold får nedbøren som snø utover morgenen. Unntaket er vel langs kysten hvor det blir mer sludd og regn.

Det kan bety lokalt vanskelige kjøreforhold.

– Folk må være oppmerksomme. Nedbøren vil gi seg gradvis utover dagen slik at det torsdag ettermiddag og kveld er oppholdsvær som gjelder, sier Biseth Granan.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK