NRK Meny
Normal

– Sprintlaget er det nye allroundlaget

Skisprinter Ola Vigen Hattestad fortsetter å utvikle utholdenheten før neste sesong, på et sprintlag der stadig flere hevder seg på distanse.

Ola Vigen Hattestad, sprintprolog Falun-VM

Ola Vigen Hattestad gjør sitt beste for å heve distanseformen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Skiløperen fra Ørje har lekt med tanken på å satse på langløp denne sesongen, men han mener det er mulig å kombinere sprintsatsning og lengre løp. Dette blant annet fordi sprint i langrennssirkuset er mer å regne som mellomdistanse enn sprint.

Dessuten har flere av Vigen Hattestads lagkamerater på sprintlandslaget bevist at de fint kan hevde seg på lengre distanser.

– Arild Monsen (sprinttreneren, red.anm) fleiper med at sprintlandslaget er det nye allroundlandslaget, og at allroundlandslaget er det nye distanselaget. Finn Hågen Krogh og Eirik Brandsdal har jo vist at det går an å beherske begge deler, sier Ola Vigen Hattestad.

Ingen internasjonale mesterskap

Krogh leverte jevnt gode resultater på distanse, og ble blant annet nummer fire i verdenscupen sammenlagt. Eirik Brandsdal overrasket mange og vant NM-femmila. I tillegg tok Anders Gløersen, som var på sprintlandslaget forrige sesong, bronse på 15 kilometer skøyting under VM i Falun.

Hans Christer Holund (f.v.), Anders Gløersen og Sjur Røthe

Anders Gløersen (i midten) etter NM-gull på 15 kilometer skøyting. Forrige sesong var han en del av sprintlandslaget.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg drømmer jo om å gjøre det samme som Anders Gløersen, og hevde meg på en 15 kilometer. Jeg har gitt meg selv mange sjanser, men jeg tror det blir vanskelig. Men man skal aldri si aldri, sier Vigen Hattestad.

Neste sesong er uten store mesterskap, og mange sprinter vil være en del av såkalte tourer. Det vil si at sprinterne også må kunne beherske litt lengre distanser for å hevde seg i sammendraget.

– Sånn sett er det en fordel å kunne gå greit på for eksempel en 15 klassisk også, selv om jeg kanskje ikke kan hevde meg like godt som Gløersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moi og Tarik på landslaget

    Både Tarik Elyounoussi og fetteren Mohamed Elyounoussi er tatt ut i Norges A-landslagstropp. Tarik har vært skadet i sesongoppkjøringen til Olympiakos, men har trent for fullt i to uker. – Han har egenskaper vi trenger, sa hovedtrener Lars Lagerbäck på pressekonferansen i dag. Kvalik-kampene mot Aserbadjan og Tyskland spilles 1. og 4. september.