NRK Meny
Normal

– Skummelt at dette kan skje

– Man blir nervøs etter sånne hendelser, sier innehaver av nettbutikken som ble ranet på Greåker i formiddag. Raneren avfyrte et skudd med revolver.

Ran Greåker

Nettbuttiken superkul.no ble ranet i formiddag. Innehaveren anslår at gjerningsmannen fikk med seg varer for nærmere 50.000 kroner.

Foto: Tomas Berger / NRK

Like før klokka halv elleve i formiddag tok en mann i 20-årene fra Sarpsborg seg inn i nettbutikken Superkul.no. Han skal ifølge politiet ha avfyrt et skudd med revolver og truet til seg varer før han dro av gårde i en stjålet bil.

Innehaver av butikken fikk en telefon fra de ansatte like etter ranet.

– De hadde blitt beordret til å bære ut så mye klær som mulig i bilen, og mannen var visst påvirket av et eller annet, sier innehaver av superkul.no Lars Hanssen.

Gjerningsmannen prøvde i hovedsak å få tak i klær og smykker forteller Hanssen.

– Vi anslår at han fikk med seg varer for mellom 30.000 og 50.000 kroner, sier Hanssen.

Hørte et smell

I nabobutikken hørte de et høyt smell, men tenkte ikke mer over hva det var.

– Vi fikk med oss et smell, men tenkte ikke noe mer over det. Vi så etter om det hadde vært en trafikkulykke, sier Tom Kristiansen.

Han synes hendelsen er ubehagelig.

– Det er skummelt at sånt kan skje, vi håper ikke det samme skjer her, sier Kristiansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brussalget i Norge kraftig ned

    Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år, melder NTB. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeri- og drikkevareforeningens oversikt viser at salget av brus tilsatt sukker alene har gått ned med 12,48 prosent.

    Importerer brus og godteri
    Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.