NRK Meny
Normal

– Skaff transport selv

Pendlere fra Moss ble i morges bedt av NSB om å skaffe transport selv, da togene sto som følge av signalfeil på Kambo. – Det var mange irriterte pendlere, sier en reisende på stasjonen i Moss.

Created by InfoDispatcher

NSBs markessjef for Østfoldbanen, Terje Andersen, beklager at det ikke ble gitt informasjon om alternativ transport over høyttaleranlegget på Moss stasjon i morges. Togstansen varte i et par timer.

Det var kvart på åtte i morges meldingen kom om at togtrafikken mellom Moss og Vestby står som følge av feil med signalanlegget ved Kambo stasjon. Det førte til at mange pendlere ble stående på stasjonen i Moss i påvente av alternativ transport.

Toget som skulle gått 07.41 var det første toget som ikke gikk.

Togpendler Thomas Torjusen sier til NRK Østfold at det kom lite informasjon, og at passasjerene først ble bedt om å skaffe seg transport mot Oslo selv.

NSBs markedssjef på Østfoldbanen, Terje Andersen, sier det er normal prosedyre å be folk om å ordne egen transport inntil det kommer busser og drosjer.

– Vi hadde sju-åtte ansatte på perrongen i Moss som informerte så godt de kunne, og i løpet av de to timene togene sto hjalp vi tusen passasjerer videre med buss og drosjer, mens 40-50 reisende fortsatt venter, sa Andersen litt etter 09.30.

Laster Twitter-innhold

– Lite informasjon

NRKs distriktsredaktør Grete Ruud, som var på vei til Oslo med tog i morges, sier mange reagerte på meldingen om at de selv måtte ordne alternativ transport, og at det oppsto mye usikkerhet på grunn av manglende informasjon.

Terje Andersen i NSB sier de ikke fikk til å koordinere informasjonen med Jernbaneverket, og at høyttalerne på stasjonen ikke ble benyttet til dette.

– Vi kunne absolutt vært bedre på dette i morges, og vi kunne ikke bruke høyttalerne på stasjonen slik vi hadde ønsket til informasjon om alternativ transport, sier Andersen.

09.45 melder Jernbaneverket at feilen er rettet og at togtrafikken kan komme i gang igjen.

Innstilt tog - Moss stasjon

Pendlerne stod i kø for å få plass på bussene.

Foto: Grete Ruud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: