NRK Meny
Normal

– Sjokk-kloret bassenget to dager før bakteriefunn

Ledelsen valgte å stenge badelandet i Sarpsborg da TV 2s team fant hud- og tarmbakterien pseudomonas aeruginosa i vannet. Likevel forstår de lite av funnet.

Badeland Sarpsborg Superland

MÅTTE STENGE: Superland i Sarpsborg valgte å stenge til de hadde renset bassenget da TV 2s team påviste en tarm- og hudbakterie i vannet.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Richard Paulsen

- TRYGT: Hotelldirektør Richard Paulsen mener vannkvaliteten er god på hans hotell.

Foto: Anette Torjusen/NRK

– To dager før TV 2 kom, så hadde vi et uhell i bassenget. Da sjokk-kloret vi. Det var altså bare to dager fra bassenget var renset, til TV 2s prøver ble tatt, sier hotelldirektør Richard Paulsen ved Quality-hotellet i Sarpsborg.

«TV 2 hjelper deg» har de siste ukene tatt prøver og analysert disse ved flere badeanlegg på Østlandet. På Superland i Sarpsborg viste prøvene en uønsket bakterie.

Ifølge en smittevernoverlege kanalen har snakket med, er dette en bakterie som kan gi både diaré og hudreaksjoner dersom man får den i seg.

– Vi handlet rett

Da ledelsen ved badelandet ble gjort kjent med funnet, valgte de å stenge bassenget inntil de hadde renset vannet ved en ny sjokk-kloring - altså den samme renselsesprosessen de hadde gjort to dager i forveien.

Deretter tok de en ny bakterieprøve, som ifølge Paulsen viste at det var fritt for den uønskede bakterien.

– Vi valgte å stole på prøvene til TV 2, og da er det helt riktig av oss å agere på den måten vi gjorde og sette i gang tiltak så gjestene skal føle seg trygge, sier Paulsen.

Negativ omtale også tidligere

Også tidligere har badelandet fått negativ omtale knyttet til hygiene. Sarpsborg Arbeiderblad omtalte avføring i vannet og en generelt skitten garderobe.

Paulsen mener likevel det ikke er noen grunn til å tvile på at hygienen er god.

– Selvfølgelig er det trygt å bade hos oss. Vi tar fire vannprøver hver dag. Der ser vi vannkvaliteten, men ikke bakterielle ting. Det må inn til et laboratorium. Det er det samme laboratoriet som TV 2 bruker, som ikke har vist noen avvik, sier Paulsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dømt for rekruttering til IS

  Ubaydullah Hussain er i Borgarting lagmannsrett dømt til ni års fengsel blant annet for å rekruttere Thom Aleksander Karlsen fra Halden til terrororganisasjonen IS. Han er også dømt for IS-medlemskap og ytterligere ett tilfelle av terrorrekruttering.

  Ubaydulla Hussain
 • Skaug selger masse kopper

  Forfatter og artist Trygve Skaug fra Båstad i Trøgstad har solgt hele 20 000 poesikopper, melder Smaalenenes Avis.
  Trygve Skaug har laget krus med egen poesi på med så stort hell at han har annonsert to nye varianter som lanseres i februar.

  Trygve Skaug
  Foto: Kim Erlandsen / NRK