Hopp til innhold

– Sjokk-kloret bassenget to dager før bakteriefunn

Ledelsen valgte å stenge badelandet i Sarpsborg da TV 2s team fant hud- og tarmbakterien pseudomonas aeruginosa i vannet. Likevel forstår de lite av funnet.

Badeland Sarpsborg Superland

MÅTTE STENGE: Superland i Sarpsborg valgte å stenge til de hadde renset bassenget da TV 2s team påviste en tarm- og hudbakterie i vannet.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Richard Paulsen

- TRYGT: Hotelldirektør Richard Paulsen mener vannkvaliteten er god på hans hotell.

Foto: Anette Torjusen/NRK

– To dager før TV 2 kom, så hadde vi et uhell i bassenget. Da sjokk-kloret vi. Det var altså bare to dager fra bassenget var renset, til TV 2s prøver ble tatt, sier hotelldirektør Richard Paulsen ved Quality-hotellet i Sarpsborg.

«TV 2 hjelper deg» har de siste ukene tatt prøver og analysert disse ved flere badeanlegg på Østlandet. På Superland i Sarpsborg viste prøvene en uønsket bakterie.

Ifølge en smittevernoverlege kanalen har snakket med, er dette en bakterie som kan gi både diaré og hudreaksjoner dersom man får den i seg.

– Vi handlet rett

Da ledelsen ved badelandet ble gjort kjent med funnet, valgte de å stenge bassenget inntil de hadde renset vannet ved en ny sjokk-kloring - altså den samme renselsesprosessen de hadde gjort to dager i forveien.

Deretter tok de en ny bakterieprøve, som ifølge Paulsen viste at det var fritt for den uønskede bakterien.

– Vi valgte å stole på prøvene til TV 2, og da er det helt riktig av oss å agere på den måten vi gjorde og sette i gang tiltak så gjestene skal føle seg trygge, sier Paulsen.

Negativ omtale også tidligere

Også tidligere har badelandet fått negativ omtale knyttet til hygiene. Sarpsborg Arbeiderblad omtalte avføring i vannet og en generelt skitten garderobe.

Paulsen mener likevel det ikke er noen grunn til å tvile på at hygienen er god.

– Selvfølgelig er det trygt å bade hos oss. Vi tar fire vannprøver hver dag. Der ser vi vannkvaliteten, men ikke bakterielle ting. Det må inn til et laboratorium. Det er det samme laboratoriet som TV 2 bruker, som ikke har vist noen avvik, sier Paulsen.